Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Mönkkönen rekkifinaalin ykkönen

urheilu

Jari Mönkkönen teki vuoden lopuksi sen, mihin hän parhaimmillaan pystyy. Mönkkönen kuittasi rekkisarjastaan huippupisteet ja voitti maailmancupin rekkifinaalin sunnuntaina Glasgow'ssa.

Mönkkönen sai sarjastaan huippupisteet 9,775. Toinen oli Espanjan Andru Vivo (9,650) ja kolmas Kanadan Alexander Jeltkov (9,625).

Ennakkosuosikki Australian Philippe Rizzo (8,500) aloitti finaalin, mutta putosi irrotusliikkeestään ja menetti pelin. MM-mitalisteista Ukrainan Oleksander Beresh ( 9,100) takelteli sijoittuen lopulta seitsemänneksi.

Rekin maailmancupin johtaja Slovenian Alajz Pegan onnahteli ukrainalaisen tavoin ja jäi kuudenneksi pistein 9,200. Saksan Sven Kwiatkowski onnistui sen sijaan hyvin ja oli viides pistein 9,400.

Itsestään selvää Mönkkösen menestyminen ei ollut tälläkään kertaa. Hän teloi telinekokeilussa varpaansa mustaksi, mutta se ei häirinnyt. Saattoipa siirtää turhat paineet sivuun.

- Liikesarja meni läpi täydellisesti. Lisäksi Mika Holopainen kehotti ottamaan yhdistelmään kaksi irrotusliikettä. Kovacs-voltin lisäksi liitin sarjaan ns. Yamawakin eli rekin yli syöksyn puolikierteellä. Nyt sekin onnistui ja tulos oli hyvä, Mönkkönen kertoi.

Rekkikisan viimeisenä voimistellut Romanian Marius Urzica onnistui hänkin, mutta pisteet 9,55 riittivät vasta neljänteen sijaan. Tämä tuskin romanialaista suretti, sillä hevosvoimistelun huippunimi otti lempitelineeltään Glasgow'ssa Nadja Comanecille naisten kilpailuissa tosinaan näytetyt pisteet 10,0.

Mönkkösen tämänkertaisia rekkipisteitä paremmaksi on nykyisillä säännöillä pistänyt vain Australia Philippe Rizzo yhden kerran. Hän sai Pekingin Universiadeissa 9,850. Kovatasoisessa MM-finaalissakin jäivät kaikkien pisteet Mönkkösen tämänkertaisten pisteiden alle.

Mönkkösen voitto oli suomalaisvoimistelijoille ensimmäinen maailmancupissa. Lauantaina Olli Torkkel oli renkailla hopealla. Vuoden 1997 maailmanmestari Jani Tanskanen on puolestaan ollut rekillä viime kaudella kerran toinen.

Päävalmentaja Mika Holopainen kertoi, että Glasgow'n kisa oli hieno päätös kuluvalle kaudelle. MM-kilpailut eivät tuottaneet aivan toivottua tulosta, mutta nyt saavutettiin nykyisen voimistelijapolven paras tulos kautta aikojen.

- Samassa maailmancupin osakilpailussa suomalainen sekä voittajana ja toisena on tulos, josta ei ole voinut aikaisemmin kuin haaveilla.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat