Suora

  • Urheiluruutu

Poutiainen neljäs mc-pujottelussa Åressa

urheilu

Tanja Poutiainen jäi vain kuuden sadasosasekunnin päähän paikasta palkintopallilla alppihiihdon maailmancupin viimeisessä kisassa ennen Salt Lake Cityä. Poutiainen sijoittui Åren pujottelussa neljänneksi. Kilpailun voitti ylivoimaisesti ranskalainen Laure Pequegnot, joka johtaa pujottelucupia.

Tanja Poutiainen pujotteli tasaisen varmasti Ruotsissa.

Poutiaisen edelle ennättivät myös toiseksi noussut USA:n Kristina Koznick ja kolmanneksi kiivennyt Ruotsin Ylva Nowen, josta Poutiainen jäi nuo sadasosat.

- Voi sanoa, että aika mukava kenraali olympialaisia ajatellen. Kaikki on niin kuin pitääkin, Poutiainen maiskutteli kauden toiseksi parasta saavutustaan.

Poutiainen oli neljäs myös Mariborissa tammikuun alussa. Joulukuussa hän kipusi toisen sijan myötä ensimmäisenä suomalaisena maailmancupin kilpailun kolmen kastiin Sestrieressä. Poutiaisen kauteen mahtuu kaikkiaan viisi sijoitusta kymmenen sakkiin pujottelukilpailuissa.

Poutiainen komeili neljäntenä jo avauskierroksen jälkeen. Toista sijaa puolivälissä pitäneen Christelle Pascal-Saionin kellahtaminen toisessa laskussaan ei nostanut Poutiaista kolmen joukkoon, sillä Koznick pyrähti avauskierroksen kahdeksannelta sijalta toiseksi. Alusta asti letkaa vetänyt Pequegnot vei potin peräti 1,25 sekunnin erolla Koznickiin.

Pehmeä rinne pänni Raitaa

Poutiaisen laskut Åren mössörinteellä olivat varmoja, vaikka helppoa meno ei ollut. Lämmin sää oli sulattanut alustan sohjoksi. Toisen kierroksen radan Poutiainen luokitteli hivenen sujuvammaksi.

- Aika pitkälle samantyyppisiä laskuja molemmat. Ei varsinaisia virheitä, mutta ei kumpikaan lasku hyvältä tuntunut varmasti kellään. Ei ollut kaikista helpoimmat olosuhteet, Poutiainen kertasi.

Numerolla 17 rinteeseen päässyt Henna Raita liittyi laskunsa ehtoopuolella kovatasoiseen keskeyttäneiden joukkoon. Avauskierros karsi Raidan ohella huippunimistä mm. Ruotsin Anja Pärsonin, Sveitsin Marlies Österin, Ranskan Vanessa Vidalin ja Norjan Trine Bakken.

- Se oli ihan puhdas sisäsuksen virhe. Yritin laskea lopputasannetta turhankin isolla riskillä, Raita sanoi siirryttyään rinteestä tv-kommentaattoriksi. Åren Olympia-rinne ei saanut Raidalta ylisanoja.

- Aika pehmeätä oli. Yöpakkanen ei riittänyt kovettamaan rinnettä. Se ei ollut aivan maailmancupin edellyttämässä kunnossa, turhan pehmeä, Raita suomi. Valmentaja Glenn Westerlund ei syyttänyt Raitaa virheestä.

- Monelle muulle kävi samalla lailla. Henna aloitti hyvin, teki pikku virheen, mutta laski taas todella kovaa. Sijoitus olisi ollut hyvä, jos hän olisi päässyt maaliin. Tällaista tämä on, Westerlund sanoi.

Poutiaisen kovaan kuntoon Westerlund on luonnollisesti tyytyväinen. - Sadasosat eivät tänään olleet Tanjan puolella.

Leviltä tuntumaa olympiarinteeseen

Åren kisaviikonloppu oli maailmancupin viimeinen ennen Salt Lake Cityn olympialaisia. Poutiainen ja Raita suuntaavat kohti olympialaisia sunnuntaina 10. helmikuuta. Salt Lake Cityssä naisten pujottelu kilpaillaan keskiviikkona 20. helmikuuta ja suurpujottelu perjantaina 22. helmikuuta. Poutiainen laskee varmasti molemmat lajit, mutta Raita keskittynee pujotteluun.

- Katsotaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että hän laskee vain pujottelun, siihen keskitymme. Mutta jos pujottelu menee tosi hyvin, sitten mietitään suurpujotteluun osallistumista, Westerlund kertoi.

Salt Lake Cityn kisarinne on Poutiaiselle vieras, mutta valmentaja Westerlundin ja muiden tiedot kertovat, että rinne vastaa Kittilän Levin pujottelurinnettä.

- En ole itse siinä laskenut, mutta kuulemma hyvin samanlainen: alku on loivaa ja loppu kunnon jyrkkää. Se on kyllä sopinut mulle, Poutiainen sanoi ja muisteli viime vuoden puolella Leviltä irronnutta kahta Euroopan cupin pujotteluvoittoa.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat