Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Timo Hoivala Pielaveden Sammon valmentajaksi

urheilu

Maajoukkueen valmentaja Timo Hoivala on miesten lentopalloliigassa tappiokierteeseen ajautuneen Pielaveden Sammon uusi vastuuvalmentaja. Seura kertoi tiistaina, että Hoivalan kanssa on solmittu kauden 2002-03 loppuun ulottuva sopimus.

Timo Hoivala jatkaa edelleen maajoukkuevalmentajana.

A-maajoukkueen luotsin palkkaaminen Sampoon ei merkinnyt potkuja Jukka Savonsalmelle, joka aloitti ykkösvalmentajana viime kesänä. Hän toimii Hoivalan apuna yhdessä Rando Soomen kanssa. Viime mainittu jatkaa edelleen pelaamista Sammon liigamiehistössä.

- Meillä ei ollut tarkoitusta eikä syytä vaihtaa valmentajaa, sillä Savonsalmi nauttii täyttä luottamusta. Hoivala oli aktiivinen, emmekä voineet kieltäytyä tällaisesta mahdollisuudesta. Ratkaisu tehtiin yhteisymmärryksessä kaikkien osapuolten kanssa, kertoi Raimo Närhi Sammosta.

Hoivala aloitti Sammon valmentamisen tiistai-iltana, jolloin hän johti ensimmäisen kerran joukkueen harjoituksia. Hän jatkaa edelleen myös A-maajoukkueessa, jota on luotsannut vuodesta 1996. Hoivala solmi pari viikkoa sitten Lentopalloliiton kanssa uuden sopimuksen, joka päättyy 2004. Sopimus mahdollistaa sen, että hän saa valmentaa myös seurassa.

- Oman ammattitaidon kannalta on tärkeää olla mukana päivittäisessä valmennustyössä. Tunsin, että nyt on aika palata seuratyöhön, Hoivala perusteli ratkaisuaan.

Kuusi mestaruutta KuPS-Volleyn valmentajana

Hoivala valmensi viimeksi liigassa kaudella 1995-96, jolloin hän luotsasi KuPS-Volleyn miehistöä. Seuravalmentajana Hoivalalla on kovat meriitit, sillä hänen opeillaan KuPS-Volley voitti kuusi peräkkäistä Suomen mestaruutta ja yhtä monta cup-kannua. Menestyskausi ajoittui vuosille 1990-96.

Sampo on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan, eikä ole voittanut niissä erääkään. Joukkue on tällä haavaa viidentenä. Eroa kärkipaikalla olevaan Tampereen Isku-Volleyn miehistöön on jo 16 pistettä. Toisaalta pelko pudotuspelien ulkopuolelle jäämisestä on lähinnä teoreettinen.

- Numerollisia tavoitteita en ole Sammolle asettanut loppukaudeksi. Tärkeää on saada yhteispeli sujumaan, pohti Hoivala.

Viime keväänä Sampo sai liigassa hopeaa. Loppuotteluissa se hävisi Raision Loimulle 0-3.

STT-Yle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat