Suora

  • Elävä arkisto esittää

Pileva testikilpailun ykkönen

urheilu

Venäjän Olga Pileva voitti naisten 12,5 kilometrin kansainvälisen ampumahiihtokisan olympiaradoilla Soldier Hollow'ssa torstaina. Puhtaasti ampunut Pileva voitti toiseksi sijoittuneen ja niin ikään sakkominuuteitta hiihtäneen Ruotsin Magdalena Forsbergin 16 sekunnin erolla.

Suomalaiset hakivat kisasta ennen muuta hyvää ammuntaa. Katja Holanti oli kuudes ja hävisi kahdella sakolla voittajalle 2.29,4. Sanna-Leena Perunka oli kahdella sakolla yhdeksäs ja hävisi kärjelle 3.54,6. Anita Nyman ampui seitsemän pummia ja hävisi kärjelle lähes yhdeksän minuuttia. - Kolme laukauksista karkasi, Nyman harmitteli.

Suomalaiset kokeilivat myös uusia edustusasujaan, jotka tuntuivat toimivilta ja käytännöllisiltä. Väki kuitenkin hieman ihmetteli asun väritystä, joka on harmahtava. Takavuosien hiihtojätti Juha Mieto äityi pohtimaan, että ovat aika asut aika erikoisia, kun ei ole Suomen värejä.

Itse kisassa ei ollut mukana kaikkia maailman parhaita. Muun muassa saksalaiset eivät olleet mukana. Suomalaisista Holanti ja Perunka olivat suhteellisen tyytyväisiä kilpailuunsa. Perungalle kisa oli oikeastaan vasta ensimmäinen kovavauhtinen harjoitus olympiamaisemiin saapumisen jälkeen.

- Tämä toi uskoa omaan hiihtoon, oli rentoa ammuntaa ja hiihtoa, Holanti kertoi.

Päävalmentaja Anatoli Hovantsev oli evästänyt suomalaiset kisaan siten, että kolme kierrosta piti ottaa rauhallisesti ja vasta viimeisellä sai mennä täysiä. Hovantsevin mielestä kisa oli turhan pitkä naisille näin lähellä itse olympialähtöjä, joten sen takia se kannatti ottaa rauhallisesti. Flunssasta toipunut Outi Kettunen jätti kisan vielä väliin.

Ampumahiihdot alkavat maanantaina naisten 15 ja miesten 20 km:n kisalla.

STT-Yle

Päävalmentaja Anatoli Hovantsev.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat