Suora

  • Urheiluruutu

Matti Alatalo JYP:n päävalmentajaksi

urheilu

Matti Alatalo, 43, on valittu JYP:n päävalmentajaksi paikan jättävän nykyisen valmentajan Mika Saarisen tilalle. Sopimus on kaksivuotinen. Alatalo on työskennellyt seitsemän edellistä vuotta Zürichissa Sveitsissä, ZSC Lionsissa ja GCK Lionsissa.

JYP saa uuden valmentajan ensi kaudeksi.

Näistä kaksi viimeistä vuotta Alatalo on ollut Sveitsin B-liigassa pelaavan GCK:n päävalmentajana ja sitä ennen zurichiläisseurojen valmennuspäällikkönä.

Huippuvalmentajatutkinnon jo 1990 suorittanut Alatalo on Suomessa melko tuntematon suuruus. Tämä johtuu hänen pitkästä työskentelystään ulkomailla. Jo 1980-luvun loppupuolella Alatalo käväisi vuoden verran haistelemassa valmennuksen tuulia Yhdysvalloissa.

Kausi 1994-1995 meni Klagenfurtin A-nuorten päävalmentajana Itävallassa. Viimeisin valmennuksellinen kytky Suomeen Alatalolla on kaudelta 1993-1994, jolloin hän toimi Tampereen Tapparan A-nuorten päävalmentajana. Sitä ennen hän oli kaksi vuotta 1978 syntyneiden Suomen maajoukkueen päävalmentajana.

Jyväskyläläinen jääkiekkokulttuuri ei ole aivan tuntematon asia Alatalolle, sillä hän toimi 1988 JYP HT:n A-nuorten päävalmentajana. JYP:n nykyiseen tilanteeseen Alatalo on tutustunut tarkasti. Hänelle sopii mainiosti, että seura ponnistaa uudelleen SM-liigan mitalitaistoihin nuorennetulla joukkueella.

JYP:llä on suuret odotukset tulevasta luotsistaan, jonka mielestä juuri nyt oli sopiva aika päättää kahdeksan vuoden mittainen ahkerointi Keski-Euroopassa. Seura uskotaan, että Alatalo on sopivin mies jatkamaan Erkka Westerlundin, Hannu Aravirran ja nykyisen päävalmentajan Mika Saarisen työtä.

STT-Yle

Suosittelemme

Tuoreimmat