Hyppää sisältöön

Tuuli siirsi syöksyharjoitukset

Hurjana puhaltanut tuuli ja lähtöpaikan sumu siirsivät miesten syöksylaskun toisen ja naisten syöksyn ensimmäisen harjoitusrupeaman perjantaina Snowbasinissa. Päätöksen vaikutti myös noin 50 kilometriä Salt Lake Citystä pohjoiseen sijaitsevan Snowbasinin rinteille myrskyssä kertynyt lumikerros.

Miesten syöksyn suosikki, itävaltalainen Stephan Eberharter oli jo aiemmin päättänyt jättää perjantain harjoitukset väliin. Eberharter oli torstain avausharjoituksissa nopein ennen maanmiestään Fritz Stroblia ja yhdysvaltalaista Daron Rahlvesia.

Haastava Grizzly-syöksyrata osoittautui jo avausharjoituksissa liian hankalaksi chileläiselle Thomas Grobille, jolta murtui vasen jalka kahdesta kohdasta. Grizzlyn lähtöpaikka on 2900 metrin korkeudessa. Myrskytuuli vinkui hieman yli kolmen kilometrin mittaisen radan laella perjantaina jopa 96 kilometrin tuntivauhtia.

Miesten syöksy on olympiaohjelmassa sunnuntaina ja naisten maanantaina. Perjantailta siirretyt harjoitukset on määrä järjestää lauantaina.

Neljä vuotta sitten Naganon olympialaisissa miesten syöksylasku jouduttiin siirtämään kolmeen otteeseen ja kisattiin lopulta kuusi päivää alunperin ajankohtaa myöhemmin.

STT-AFP-DPA-Yle

Stephan Eberharter on suurimpia ennakkosuosikkeja syöksylaskussa.