Janne Heikkinen Mestarien liigan huipennukseen

Kreikkalaisessa Olympiakos Piraeuksessa pelaava Janne Heikkinen pääsee ensimmäisen kerran urallaan lentopallon Mestarien liigan lopputurnaukseen. Himoittu paikka varmistui keskiviikkoiltana toisessa puolivälieräottelussa venäläistä Luzhniki Moskovaa vastaan.

Janne Heikkinen Mestarien liigan lopputurnaukseen

Piraeus hävisi kotikentällään 2-3 (25-16, 25-17, 21-25, 18-25 ja 12-15), mutta selviytyi loppuotteluihin erävoitoin 5-3.

Mestarien liiga huipentuu Puolan Opolessa 23.-24. maaliskuuta. Muut lopputurnausjoukkueet ovat puolalainen Mostostal-Azoty Kedzierzyn ja kreikkalainen Iraklis Thessaloniki.

Piraeus varmisti jatkopaikkansa jo avauserässä voitettuaan ensimmäisen osaottelun 3-0. Sen jälkeen kreikkalaisjoukkue antoi vaihtomiehille peliaikaa.

Polvi rusahti lämmittelyssä

Heikkinen pelasi ratkaisuun asti suomalaisella sisulla alkulämmittelyssä tulleesta polvivammasta huolimatta.

- Polvesta kuului paha rusahdus syötön jälkeen. Toivottavasti ei käynyt pahemmin, Heikkinen tuumi.

Heikkinen palasi kentälle vielä viidennessä erässä, mutta pelaamisesta ei tahtonut tulla mitään. Jalka ei kestänyt. Ulottuva keskitorjuja oli niin mielissään unelmansa täyttymisestä, ettei edes polvivamma painanut mieltä.

- Fiilis on mahtava. Tämmöistä ei koe välttämättä kovin montaa kertaa urallaan, Heikkinen iloitsi.

Jussi Heinon joukkue hävisi

Myös Jussi Heinon joukkueella oli mahdollisuus neljän parhaan joukkoon, mutta toisen suomalaisyrittäjän tie katkesi kotikentällä.

Belgialainen Noliko Maaseik joutui polvistumaan italialaiselle tähtisikermälle Maceratalle 0-3 (22-25, 24-26, 19-25) ja putosi jatkosta erin 3-5.

Maaseik haki viime viikolla sensaatiomaisen vierasvoiton Italian liigan kärkijoukkueen kotisalista, mutta kotona rahkeet loppuivat kesken 4.500 katsojan villistä kannustuksesta huolimatta.

Toisen erän loppu oli kamppailun ratkaisukohta. Maaseik hukkasi 24-19-johdon ja kadotti samalla uskonsa.

Laura Tuomisen portugalilaisjoukkue Castelo da Maia hävisi Top Teams Cupin toisessa puolivälieräottelussa toistamiseen jugoslavialaiselle Jedinstvo Uzicelle, tällä kertaa 1-3.

Koska ensimmäinen osaottelu kääntyi Uzicen eduksi 3-2, joukkue eteni neljän parhaan joukkoon yhteistuloksella 6-3.

STT-Yle