Suora

  • Korisliiga, naisten 4. loppuottelu Catz - PeKa
  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • One more year Riikka Sallinen? Lopettamisen sietämätön vaikeus
  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu
  • Teemu Pukki: laiskottelijasta kanarialinnuksi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vesa Hietalahti otti omansa SM-kisoissa

urheilu

Ampumahiihtäjä Vesa Hietalahti näytti tasonsa Kuhmon SM-kisojen 20 kilometrillä. Kauhajoen Karhun mies ampui normaalimatkalla kaikkiaan kolme sakkominuuttia, mutta joukon nopeimpana hiihtäjänä korjasi voiton 1.28 minuutin erolla ennen suuryllättäjä Kalle Kauppista. SM-pronssille hiihti kotiladullaan kisannut Paavo Puurunen.

Hietalahti normaalimatkan mestariksi

Vesa Hietalahti takelteli pystypaikoilla. Ensimmäinen pystyammunta tuotti kaksi sakkominuuttia ja toiseltakin paikalta karkasi yksi laukaus ohi.

Kisa oli lähes koko ajan mestarin hallinnassa ja ainoastaan toisen ammunnan jälkeisessä väliaikapisteessä kärkiaika lipesi Puuruselle.

Kaksi sakkoa ampunut Kontiolahden Kalle Kauppinen kukisti viimeisillä kilometreillä pahasti sipanneen Paavo Puurusen lopulta puolen minuutin erolla.

Olympiakävijä Timo Antila ampui ulos palkintopallilta viimeisessä pystyammunnassa, joka tuotti peräti kolme sakkoa. Viidenneksi sijoittui nollat ampunut Karo Konttila.

Panosta riittää loppukaudeksi

Olympialaisissa epäonnistunut Vesa Hietalahti otti Kuhmosta toisen normaalimatkan SM-kultansa. Kova kisatahti hillitsi mestaruusjuhlia.

- Mestaruus on aina mestaruus, mutta kyllä näitä kisoja niin tiuhaan on, että tämä menee semmoiseksi rutiininomaiseksi puurtamiseksi.

- Tänään vauhti oli parempaa kuin osasin odottaa, sillä tuntemukset ennen kisaa eivät olleet oikein hyvät. Pystyammunnassa oli tänään vaikeuksia, kommentoi Hietalahti esitystään.

Kuhmon SM-viikonvaihteen edessä on loppukiri mc-kiertueen merkeissä.

- Maailmancupissa minulla on vielä tämän kauden osalta voitettavaa, sillä tavoitteena on pysyä kymmenen sakissa loppuun saakka. Onhan siellä Kollenilla jaossa myös massalähdön MM-mitalit, muisti Vesa Hietalahti.

SM-hopealle hiihtänyt Kontiolahden Urheilijoiden Kalle Kauppinen oli päivän positiivisin yllättäjä.

Hyvin sujunut ammunta takasi viime talven viestimestarille parhaan henkilökohtaisen SM-sijoituksen.

- Pari kertaa aiemmin olen tainnut normaalimatkalla kahdella sakolla selvittää. Kun ammunta onnistui, niin pystyin väsyneitä miehiä yllättämään, kommentoi Kauppinen esitystään.

Puurunen sippasi

Käytännössä omalla takapihallaan hiihtänyt viime talven MM-voittaja Paavo Puurunen oli harvalukuisen kotiyleisön suurin pettymys. Elimistö teki lähes täydellisen tenän viimeisillä kilometreillä.

- Koskaan aiemmin ei ole näin päässyt käymään, eikä toivottavasti enää koskaan käy. Kaksi viimeistä lenkkiä olivat niin vaikeita, että viimeiseen nousuun mennessä tuntui mies tekevän kuolemaa.

- Piti lopulta pistää aivan kävelyksi, jotta pääsin viimeisen nousun päälle, ihmetteli Puurunen esitystään.

Puurusen vaikeuksia kuvaa hyvin miehen hiihtovauhti viimeisen ammunnan jälkeen.

Hietalahti oli viimeisellä lenkillä 53 sekuntia nopeampi ja kakkoseksi sijoittunut Kauppinen nousi takaa-ajoasemasta SM-hopealle puolen minuutin erolla.

STT-Yle

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat