Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Karille kultaa Salt Lakessa

urheilu

Hiihtäjä Tanja Kari lisäsi paralympiakultiensa määrän neljään sunnuntaina Salt Lake Cityssä. Kari oli ylivoimainen liikuntavammaisten viiden kilometrin kisassa.

Salt Lake Cityssä kilpaillaan paralympialaisten merkeissä.

Naganossa neljä vuonna sitten Kari voitti kolme kultaa. Salt Laken avausmatkalle Kari lähti lievästi epäröivällä mielellä, mutta matkan teko sujui niin vauhdikkaasti, että pahin uhkaaja Hollannin Marjorie van de Bunt saapui maaliin 49,5 sekuntia jäljessä.

Hiihdon avauspäivänä suomalaiset kartuttivat joukkueen mitalitiliä myös hopea- ja pronssimitalilla. Näkövammaisten B1-luokassa Merja Hanski sijoittui kolmanneksi ja B2,3-luokassa Jaana Argillander toiseksi. Lisäksi Argillanderin sarjassa Sisko Kiiski oli neljäs.

Salt Lake Cityn paralympialaisten toisena kilpailupäivänä vauhdissa olivat myös alppinistit Katja Saarinen ja Katja Koponen opaslaskijansa Mikael Honkavaaran kanssa. Syöksylaskussa suomalaisten vauhti ei ollut aivan kärjen luokkaa.

Saarinen oli reisiamputoitujen luokassa kymmenes ja Koponen sijoittui näkövammaisten luokassa seitsemänneksi.

Espoolainen Saarinen oli vaikeuksissa ensimmäisellä kumpareella, mutta loppulasku sujui jo paremmin.

- Alku oli vaikea, sillä meinasin laskea ulos. Lasku oli kokonaisuudessaan kohtalainen: aika oli harjoituksia hitaampi, mutta sijoitus syöksyssä ihan odotettu. Eniten harmittaa ehkä se, että hävisin japanilaiselle kilpakumppanilleni, jonka olen kaikissa harjoituksissa aikaisemmin voittanut, tuumasi Saarinen.

Saarinen jatkaa kilpailu-urakkaansa maanantaina, jolloin kilpaillaan Super-G:ssä.

- Odotan kilpailua jo nyt innolla, sillä vauhti tuntuu mahtavalta. Paralympialaisten kilpailufiilis on aivan mieletön. Tämän päivän kilpailukin oli loppuunmyyty, kertoi Saarinen.

Oululainen Koponen loukkasi polvensa keskiviikon harjoituksissa, joten syöksylaskuun osallistuminen oli vaakalaudalla.

- Rata oli aivan loistavassa kunnossa, mutta kilpailu ei kuitenkaan sujunut aivan nappiin - kohtuullinen suoritus. Harjoituksissa loukkaantunut polvi ei kuitenkaan laskussa vaivannut ollenkaan. Ehkäpä sitä alitajuisesti hieman aristeli koko laskua, kommentoi Koponen.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat