Matikainen kotiutui sairaalasta

Jääkiekon SM-liigaseura HIFK:n toimitusjohtaja Pentti Matikainen pääsi kotiin sairaalasta. Matikaiselle tehtiin sunnuntaina sydämen toimintaa parantava verisuonen pallolaajennusleikkaus. HIFK tiedotti keskiviikkona, että leikkaus onnistui hyvin.

Pentti Matikaisen pallolaajennusleikkaus onnistui hyvin.

Matikainen kertoi, että hänellä oli pitkään erilaisia sydänvaivoihin viittaavia oireita.

- En osannut kuitenkaan yhdistää niitä missään vaiheessa sydänsairauteen. Runsaan viikon takaisella yritysjäällä ensimmäisen kerran havahduin kuitenkin, kun jouduin jättämään rintakipujen vuoksi harjoittelun kesken, Matikainen sanoi.

HIFK:n joukkueen lääkäri Petri Helenius teki Matikaiselle viime perjantaina rutiininomaisen sydäntarkastuksen.

- Siinä hän huomasi muutoksia sydänäänissä ja menin välittömästi jatkotutkimuksiin Malmin sairaalaan. Sieltä minun siirrettiin edelleen Meilahteen, jossa sunnuntaina tehtiin tuo pallolaajennustoimenpide, Matikainen kertasi.

HIFK:n peli liigassa ei ole sujunut odotetusti, ja joukkue jää auttamattomasti pudotuspelien ulkopuolelle. Suurseurassa menestyspaineet olivat melkoiset, eikä Matikainenkaan jäänyt niistä osattomaksi. - Ei sitä voi kieltääkään. Stressi on yksi osatekijä sepelvaltimosairauden kehittymisessä.

Matikainen on toistaiseksi sairaslomalla. Hän sai lääkäreiltä selkeät ohjeet, jotka edellyttävät muun muassa muutosta elämäntapoihin.

- Se tulee oikean ja kevyemmän ruokavalion ja liikunnan kautta. Nyt on vain levättävä ja unohdettava stressi. Sepelvaltimosairaus ei ole poistunut minnekään, mutta voin jatkaa normaalia elämää. Vain hieman uusin kuvioin, Matikainen sanoi.

STT