Suora

  • Urheiluruutu

Freestylen nuorten MM-kilpailut päättyivät ruotsalaisjuhliin

urheilu

Iso-Syötteellä lasketut freestylehiihdon nuorten MM-kilpailut päättyivät torstaina ruotsalaisen Henrik Windstedtin voitonjuhliin. Windstedt laski mestariksi päätöslajina kisatussa poikien parikumpareissa.

- Olin singlekisassa neljäs, joten päätin tänään ottaa kaiken irti. Se oli kaikki tai ei mitään -periaatteella, årelainen Windstedt totesi.

Suomella oli kisassa vankka neljän laskijan edustus, mutta menestys jäi valjuksi, ja isännät putosivat kahdeksan parhaan ulkopuolelle.

Mikko Piippolainen jäi heti toiseksi Venäjän Aleksei Maksuroville. Heikki Arvola putosi toisella kierroksella Britannian Andrew Bennettin kyydistä. Arvola kaatui toisen hyppynsä pahannäköisesti. -.Lasku karkasi käsistä jo ylähypyn jälkeen. En ehtinyt ponnistaa ollenkaan alahyppyyn ja putosin suoraan selälleni, Arvola kertasi.

Juuso Lahtelan tie katkesi kolmannella kierroksella, kun tuomaristo katsoi amerikkalaisen Nick Hanscomin paremmaksi pistein 13-12.

- Loppulaskuni ei ollut kovin hallittu, mutta hypyt olivat ok. Ihan tyytyväinen voin olla näihin kisoihin kokonaisuutena, vaikka tappiostani " jenkille" jäikin vähän hampaankoloon, Lahtela kertasi.

Myös Lauri Kolomaisen taival loppui kolmannella kierroksella, kun muuramelainen sai vastaansa kisan voittaja Windstedtin.

- Vähän lohduttaa se, että hävisin voittajalle. Tietää, ettei ainakaan huonommalleen hävinnyt, Kolomainen naurahti.

Tyttöjen puolella parikumpareiden voittajaksi ja samalla tuplamestariksi kruunattiin Yhdysvaltojen Hannah Kearney.

Kolomainen paras kisaisännistä

Suomen joukkueen johtaja ja valmentaja Ville Hirvonen oli tyytyväinen ryhmänsä esityksiin kisoissa, vaikka parhaaksi tulokseksi jäi Kolomaisen seitsemäs sija singlekisassa.

- Jokaisella osa-alueella riittää parannettavaa, mutta ei tähän esitykseen voi olla pettynyt. Helpossa rinteessä pienet virheet kostautuivat helposti, Hirvonen totesi.

Hirvosen mielestä joukkueen tavoitteen saavuttaminen, viiden parhaan joukkoon sijoittuminen, olisi ollut hyvin haarukassa ilman pieniä virheitä.

Vaikka suomalaisilta kumparelaskijoilta on totuttu odottamaan menestystä, ei Hirvosen mukaan kannata olla huolissaan seuraavan sukupolven otteista.

- Esimerkiksi sinkkukisassa kymmenen ensimmäistä laskijaa laskee nyt viimeistä vuotta junioreissa. Meidän joukkueella on Kolomaista lukuun ottamatta vielä pari vuotta aikaa hakea menestystä. Olemme olleet kasassa nyt vuoden verran ja tästä on hyvä lähteä eteenpäin rakentamaan vahvaa juniorijoukkuetta, Hirvonen vakuutti.

STT-Yle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat