Heikkinen hopealle Mestarien liigassa

Janne Heikkinen pokkasi sunnuntai-iltana hopeamitalin lentopallon miesten Mestarien liigassa. Heikkisen kreikkalaisjoukkue Olympiakos Piraeus hävisi Puolan Opolessa pelatun finaalin italialaiselle Maceratalle 1-3.

Erälukemat olivat italialaisille 25-18, 25-22, 27-29, 25-23.

Mestarien liiga on arvokkain lentopallon kolmesta seurajoukkueiden Euroopan cupista, ja suomalaispelaajan pääsy neljän joukkueen lopputurnaukseen on harvinaista. Naisten Mestarien liigassa Riikka Lehtonen juhli viikko sitten peräti ykkössijaa, kun hänen seuransa RC Cannes vei mestaruuden.

Macerata oli miesten loppuottelun ennakkosuosikki, mutta Olympiakos pisti italialaiset koville varsinkin kahdessa viimeisessä erässä. Kolmannen erän Olympiakos voitti, ja neljättäkin erää Macerata johti koko ajan vain parilla pisteellä eikä päässyt kreikkalaisilta karkuun.

- Ottelu olisi ollut mahdollista voittaa, mutta meidän syöttöpelimme kangerteli. Macerataa vastaan sen on toimittava, jos haluaa pärjätä, Heikkinen kertoi.

- Macerata ei ollut nyt parhaimmillaan, joten meillä olisi ollut hyvä tilaisuus viedä mestaruus, suomalainen jatkoi.

Heikkinen oli joukkueensa luottomiehiä avauskuusikon keskipelaajana. Erityisesti torjunnassa hänellä oli suuri vastuu kannettavanaan.

- Oma pelini kulki hyökkäyksissä tavallista paremmin, mutta torjunnassa olisi ollut ehkä petrattavaa.

STT-Yle