Heikkisen Piraeus toinen Kreikassa

Janne Heikkinen ja Olympiakos Piraeus jäivät lopulta toiseksi Kreikan lentopallosarjassa, kun Thessalonikin Iraklis nappasi viidennessä ja ratkaisevassa loppuottelussa sarjan ainoan vierasvoiton erin 3-2 (16-25, 25-20, 22-25, 25-23, 15-8).

Janne Heikkisen kreikkalaisseuran Olympiakosin peli kaatui ratkaisevassa finaalipelissä huonoon vastaanottoon.

Peli keskeytettiin pariin otteeseen kentälle heitettyjen rakettien vuoksi. Ottelun jälkeen seurojen kannattajat ottivat väkivaltaisesti yhteen. Mellakkapoliisit tulivat rauhoittamaan tilannetta, mutta pelaajat selviytyivät kolhuitta.

- Päähän ottaa ja rajusti. Kun kaikki huipentuu yhteen erään, mikä murenee omiin virheisiin, menee tunnepuoli aika tyhjäksi, Heikkinen kertoi.

Olympiakos kaatui ratkaisuhetkillä huonoon vastaanottoon. Osasyy löytyi Iraklisin hurjista aloituksista. Niinpä keskimiehenä urakoiva Heikkinen ei saanutkaan viimeisessä pelissä kovin suurta passimäärää. Kaiken kaikkiaan suomalainen nousi loppuotteluissa kuitenkin Olympiakosin tehokkaimmaksi hyökkääjäksi.

- Viiteen peliin mahtui yksi iskuvirhe, kun löin paterin leveäksi. Sitä puolta ei voi enää juuri parantaa, mutta torjunnassa ja syötössähän on aina tekemistä, Heikkinen laski.

Ennen Kreikan liigan hopeaa ja aiemmin tällä kaudella saavutettua Euroopan Mestarien liigan kakkossijaa on Heikkinen voittanut Suomen mestaruuden Raision Loimussa, Espanjan hopean Las Palmasin riveissä ja vuosi takaperin Italian kakkosliigan cupin Torinossa.

- Ensi talven suunnitelmat ovat vielä täysin avoinna. Ne ratkeavat todennäköisesti vasta myöhemmin kesällä, päättyneen kauden parhaaksi suomalaiseksi mieslentopalloilijaksi kohonnut Heikkinen totesi.

Varteenotettavimmat vaihtoehdot Heikkisellä ovat jatkaa Olympiakosissa tai siirtyä maailman kovimpaan lentopallosarjaan, Italian A1:een. Päättymässä olevalla kaudella Italiassa pelasivat suomalaisista Tuomas Sammelvuo, Petteri Laurila ja Arto Hanni.

STT-Yle