Suora

  • Elävä arkisto esittää

Völler vastasi kriitikoille

urheilu

Valmentaja Rudi Völler totesi maanantaina kyllästyneensä Saksan joukkueen jatkuvaan arvosteluun. Saksalaisten otteita kritisoitiin erityisesti nihkeässä Paraguay-ottelussa, jonka Saksa lopulta voitti Oliver Neuvillen maalilla.

Rudi Völler pelasi aikoinaan itse kolmessa MM-lopputurnauksessa.

- Minä totesin ensimmäisenä, ettemme pelanneet hyvin. Otteitamme kuvaavat lausunnot ovat olleet yliampuvia. Mukana on vielä monta ryhmää, jotka eivät ole esiintyneet meitä paremmin. Meidän ei ole syytä hävetä, sanoi Rudi Völler.

Hänen mukaansa ryhmä on kärsinyt viime viikkoina loukkaantumisista. Lisäksi kolme pelaajaa kärsi pelikieltoa Paraguay-pelissä. Pääsy puolivälieriin on Völlerin mielestä jo hyvä saavutus sinänsä.

- Etenkin kansainvälisen lehdistön lausunnot ovat olleet epäoikeudenmukaisia. Jos meitä arvostellaan Englannissa, teemme ainakin jotakin oikein, lausahti Völler ironisesti.

Hänen mielestään saksalaisten pelin on kuitenkin parannuttava melkoisesti jatkossa.

- Meidän on pelattava paremmin jatkaaksemme turnauksessa. Tapa, jolla pelasimme Paraguay-ottelun avausjaksolla, ei tuo paikkaa neljän parhaan joukkoon, Völler tähdensi.

Valmentajan mukaan paineet eivät ole enää niin suuret kuin alkukierroksilla. Samalla Völler muistutti, että USA on todennäköisesti helpompi vastustaja kuin Kamerun tai Irlanti.

Völler tietää, ettei Saksa pelaa maailman kauneinta jalkapalloa. Hän painotti, että joukkue taistelee silti loppuun asti maailmanmestaruudesta.

- Paras joukkue ei aina välttämättä voita MM-kultaa. Muutoin Brasilia olisi vienyt mestaruuden 14 kertaa, ei ainoastaan neljä.

YLE-REUTERS

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat