Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Suomi iskukykyisenä MM-aerobiciin

urheilu

Suomen aerobic-maajoukkue lähtee iskukykyisenä torstaina Ranskan Montpellier'ssä käynnistyviin MM-kisoihin. Mukana on edustusta jokaiseen sarjaan, mutta suurimmat toiveet kohdistuvat jälleen naisiin ja ennen kaikkea mestaruutta puolustavaan Tiia Piiliin.

Tiia Piili on suomalaisodotusten kohteena MM-aerobicissa.

Myös viime kisoissa kuudenneksi yltänyt Hanna-Mari Maijala voidaan laskea vahvaksi mitalintavoittelijaksi.

Piili on naisten sarjan selkeä ennakkosuosikki, ja valmistautuminen kisoihin on sujunut hyvin. Uusi kilpailuohjelma on saatu toimimaan sitkeällä työllä, ja vammatkin ovat jättäneet rauhaan.

- Ohjelmaan tehtiin vähän muutoksia SM-kisojen jälkeen, ja sitä on sitten hiottu ja hiottu. Suuremmilta loukkaantumisiltakin olen välttynyt, joten ihan hyvältä näyttää. Kaikki on valmiina kisoja varten, Piili kertoo.

Puolustavan mestarin päänahka on himoittu, ja menestyspaineet ovat lajin huippuosaajan kohdalla kovat.

- Paineita olisi, jos niitä haluaisi ottaa. Itselleni en niitä kasaa, jos joku niitä asettaa, niin asettakoon, mutta itse en niitä suostu ottamaan harteilleni, Piili nauraa.

- Keskityn vain tekemään jokaisen suorituksen niin hyvin kuin mahdollista, se on tärkeintä.

Kovimpia kilpakumppaneita aerobicissa on vaikea asettaa, sillä lajissa kansainväliset kilpailut ovat melko vähissä, eikä muiden tekemisiä tai edistystä ole näin kovin helppoa seurata. Piilikään ei tunne vastustajiaan kovin hyvin.

- Vuoden 2000 maailmanmestari Australian Lauren Farry on ainakin meriittiensä perusteella kaikkein kovin nimi. Tshekin Martina Fulinova on myös hyvä, mutta hän on kärsinyt loukkaantumisista, joten en tiedä miten onnistuu, Piili selvittää.

Maijala hakee menestystä

Jos Tiia Piili on ollut jo vakionimi aerobic-huipulla pitkään, Hanna-Mari Maijala puolestaan hakee ensimmäistä arvokisamitaliaan Montpellier'stä. Kaikki näyttää myös Maijalan osalta hyvältä, ja odotukset hyvälle kisalle ovat olemassa.

- Valmistautuminen on mennyt loistavasti, ja fiilis on korkealla. Viime vuonna olin kuudes, ja sitä lähden parantamaan. Mitali on tietysti aina tavoitteena, Maijala toteaa iloisena.

Piilin ja Maijalan ohella suurimmat toiveet kohdistuvat joukkuekisaan, jossa Turun kolmikko Elisa Natri, Jenni Rautanen ja Minna Saikkonen lähtevät haastamaan miesjoukkueita. Miesten sarjassa Jouni Viitanen ja Tero Haapasalmi taistelevat onnistuessaan loppukilpailupaikasta.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat