Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Käräjäoikeus hylkäsi KalPan pelaajien kanteen

urheilu

Kuopion käräjäoikeus hylkäsi kymmenen jääkiekkoilijan kanteen, jossa he vaativat SM-liigassa kevääseen 1999 saakka pelanneen KalPa-Kuopion entiseltä hallitukselta korvauksia maksamatta jääneistä eläkevakuutusmaksuista. Tuomioistuin julkisti päätöksensä riita-asiassa perjantaina.

Kuopion käräjäoikeus hylkäsi jääkiekkoilijoiden kanteen.

Pelaajat vaativat seuran hallitukselta noin 17.000 euron korvauksia. Pelaajien korvausvaatimukset vaihtelivat runsaasta 3 000 eurosta noin tuhanteen euroon.

Käräjäoikeuden mielestä ei ole erittäin painavia syitä, joiden vuoksi hallituksen jäsenet olisivat korvausvelvollisia. Vaikka työsuhteeseen perustuvia oikeuksia voidaan yleensä pitää vahinkoa kärsineen kannalta tärkeinä, eivät pelaajien menetykset ole määrällisesti merkittäviä, tuomioistuimen päätöksessä sanotaan.

Käräjäoikeuden mukaan kanteen tarkoittamaa vahinkoa ei ole aiheutettu yhdistyslakia tai seuran sääntöjä rikkomalla. Sen vuoksi hallituksen jäsenet eivät ole yhdistyslain nojalla vastuussa pelaajille syntyneestä vahingosta.

Pelaajat eivät tienneet, että seura ei tilittänyt maksuja eikä heille kertynyt eläkettä. Käräjäoikeuden mielestä oli ymmärrettävää, ettei pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa ollut KalPa tiedottanut eläkerästeistä pelaajille. Tuomioistuin huomauttaa, että eläkerästien osuus seuran kokonaisvelasta oli vähäinen. Vaikka KalPalla oli paljon velkaa, seura maksoi pelaajien palkat ajallaan.

Rästit kertyivät vuosina 1997-99

Eläkerästit ovat vuosilta 1997-99. Kuopiolaisseura putosi liigasta keväällä 1999, ja toimintaa pyörittänyt KalPa-Kuopio meni konkurssiin saman vuoden kesällä. Konkurssihetkellä yhdistyksen velat olivat 1,3 miljoonaa euroa suuremmat kuin varat.

Entiset hallituksen jäsenet pitivät urheilijoiden kannetta perusteettomana. Johtomiehet ovat sitä mieltä, että he eivät ole syyllistyneet laiminlyönteihin, joista seuraisi vahingonkorvausvastuu.

Pelaajien asianajaja, varatuomari Pekka Ilmivalta ei ollut varma, valittavatko kantajat päätöksestä hovioikeuteen. Hänen mukaan jääkiekossa on pyritty seuraamaan tarkasti eläkevakuutusmaksujen hoitamista sen jälkeen, kun KalPan tapaus tuli ilmi.

- Näin pahoja viivästyksiä ei tietooni ole koskaan aiemmin ainakaan jääkiekossa tullut, Ilmivalta sanoi.

YLE-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat