Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Varenne valmis ME-vauhtiin

urheilu

Maailman paras ravihevonen Varenne viimeisteli kuntoaan ennen ensi sunnuntain St. Michel -kilpailua nopeusharjoituksella Esa Holopaisen valmennuskeskuksessa Hollolassa. Valmentaja Jori Turja saapui Italiasta itse paikalle ja ajoi hevosella vetoharjoituksia.

Varenne ihastuttaa ravikansaa sunnuntaina Mikkelin raviradalla.

Lämmittelykierroksen jälkeen Varenne ja sen sparraajana toiminut Ruotsissa syntynyt tamma Ilse Spender siirtyivät suoralle. Kaksi ensimmäistä 600 metrin vetoa sujui leppoisasti 1.30-vauhdissa.

Kaksi viimeistä vetoa kaksikko juoksi Varennen vetämänä 1.20-kilometriaikaan. Varenne paineli viimeiset parisataa metriä reippaammin, ja Ilse Spenderillä oli jo hienoisia seuraamisvaikeuksia kuuluisan harjoituskaverinsa kanssa. Varenne ravasi tapansa mukaan tasapainoisesti, eikä viime sunnuntain Riihimäen reipasvauhtinen harjoitus painanut jaloissa.

- Olen erittäin tyytyväinen Varennen viimeistelyharjoitukseen. Se tuntui täysin normaalilta, ja sen pulssi laski nopeasti harjoituksen jälkeen. Sitä on matsattu Mikkeliin viimeiset viikot, ja mielestäni se on nyt niin hyvä kuin se vain voi olla. Varenne on sunnuntaina valmis ME-vauhtiin, Jori Turja vahvisti.

- Varennen nimissä oleva 1.000 metrin ratojen ME-aika on 10,2, jonka se juoksi toukokuussa Elitloppetissa. Ensisijainen tarkoitus Mikkelissä on ajaa ME-tulos, joka alkaisi 09-luvulla.

Näin Varennesta tulisi ensimmäinen hevonen, joka on juossut mailin matkan tuhannen metrin radalla alle 1.10-vauhtia, Turja täsmensi.

- Jos sääolot ovat sunnuntaina otolliset, ei täysin mahdotonta ole, etteikö Varenne voisi juosta alle 09,0-tuloksen. Sillä siitä tulisi absoluuttisen ME-ajan haltija, Turja unelmoi.

Jori Turja on syntynyt Lapualla. Jo nuorena hän lähti Ruotsiin ravioppiin ja työskenteli pitkään maineikkaan Olle Goopin kakkosvalmentajana. Ruotsista matka jatkui Italiaan, jossa Varennen valmentaminen on muuttanut miehen koko elämän.

- Minne tahansa Varenne nykyisin meneekin, se on median lemmikki. Suomalaiset tiedotusvälineet ovat ottaneet meidät hienosti vastaan, ja puhelimeeni on tullut todella paljon soittoja Suomesta.

- Itselleni on todella iso asia päästä kilpailemaan Varennen kanssa juuri Suomeen. Nyt ei tarvitse lähettää isä-Erkille terveisiä television välityksellä, vaan hänkin pääsee Mikkeliin katsomaan Varennen juoksua, Turja sanoi.

STT

Suosittelemme

Tuoreimmat