Iverson joutuu syytteeseen

urheilu

NBA-koripalloliigan tähtipelaajien tähti Allen Iverson joutuu syytteeseen. Philadelphian kaupungin syyttäjäviranomainen kertoi, että Iversonia syytetään laittomasta asuntoon tunkeutumisesta, uhkailusta ja asesäännösten rikkomisesta.

NBA:n lahjakkaimpiin pelaajiin lukeutuva Allen Iverson on taas joutunut hankaluuksiin.

Poliisista kerrottiin, että Iverson saa itse antautua. Häntä ei välttämättä haeta. Myös Iversonin setä joutuu syytteeseen.

Tapaus sai alkunsa heinäkuun alussa, kun Iverson ryntäsi kaverinsa kera philadelphialaiseen asuntoon, josta hän etsi vaimoaan Tawannaa ja serkkuaan. Kumpikaan ei ollut asunnossa. Poliisin mukaan Iverson oli käyttäytynyt asunnossa hyvin uhkaavasti.

Iverson, 27, on NBA-liigan uskomattomimpia pelaajia. 180-senttinen Iverson valittiin liigan parhaaksi pelaajaksi 2001, ja pienestä koostaan huolimatta hän pystyy korin tekoon tehokkaasti.

Vuonna 2001 Philadelphia eteni NBA:n loppuotteluun, ja pani yllättävän tiukasti kampoihin tulevalle mestarille Lakersille.

Iverson on ollut jo aiemmin tekemisissä poliisiviranomaisten ja oikeuslaitoksen kanssa. Oppikouluikäisenä 1993 Iverson oli mukana tappelussa ja joutui neljäksi kuukaudeksi vankilaan. Tuomio peruttiin valitustuomioistuimessa vuonna 1995.

Vuonna 2000 Iverson herätti laajalti pahennusta, kun hän levytti rap-levyn, jossa käsiteltiin väkivaltaa ja elämää kaduilla. Koripalloliigan virkailijat, homoseksuaalit ja naiset paheksuivat levyn rankkoja sanoja niin kovasti, että Iverson pyysi myöhemmin anteeksi ja kevensi sanoituksiaan.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat