Lahti kaatoi MyPan

Nousukuntoinen FC Lahti jatkoi hyviä esityksiään jalkapalloliigassa. Joukkue otti HJK-voiton jatkeeksi täydet pisteet toiselta kärkijoukkueelta Myllykosken Pallolta maalein 2-1 (1-1).

FC Lahden nousukuntoisuus sai jatkoa.

Lahden Kisapuiston loistokuntoisella nurmella nähtiin liigaviihdettä parhaasta päästä. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa useampaankin osumaan.

- Terävämpi ja halukkaampi ryhmä voitti. Hyvin mekin olimme pelissä mukana, mutta virheet ratkaisivat. Maalivahti Istvan Mitring teki molempia Lahden maaleja edeltäneissä tilanteissa arviointivirheen lähtiessään maaliltaan. No, niitä toki sattuu kaikille pelaajille, pahoitteli vieraiden valmentaja Juha Malinen.

FC Lahden viime kerrosten eräs keskeinen menestyksen syy on maalivahtiongelman ratkeaminen. 23-vuotias unkarilainen Gabor Bardi on osoittautunut todelliseksi löydöksi.

Hyvin liikkuva ja korkealle ponnistava Bardi on pelannut vain muutaman pelin Unkarin pääsarjassa, mutta on nopeasti saavuttanut lahtelaisjoukkueen luottamuksen.

Hänelle on kolmessa SM-liigan pelissä tehty vain yksi maali. Sen laukoi MyPa:n laitapuolustaja Tuomo Könönen kaukaa, mutta kovaa ja matalana tolpan kautta verkkoon. Parhaisiin tekopaikkoihin pääsivät vierasjoukkueesta Miikka Multaharju ja Luiz Antonio, mutta Bardi oli ohittamaton.

Kotijoukkueen maalinteon aloitti Pekka Lagerblomin keskityksestä Njazi Kuqi. Voittomaalin tykitti läheltä Tuomas Haapala, jolle Lagerblom taisteli pallon päätyrajalta.

Ottelun yhteydessä paljastettiin olympialaisten muistolaatta ja muisteltiin muutoinkin Helsingin olympialaisia, joiden karsintaottelu Turkki-Alankomaiden Antillit pelattiin päivälleen 50 vuotta aiemmin Kisapuistossa. Myös se päättyi 2-1.

STT