Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Harju luottavaisena EM-kuulakisaan

urheilu

Olympiavoittaja Arsi Harjun mukaan kunnonrakentaminen Münchenin tiistaiseen kuulantyönnön EM-koitokseen on sujunut ongelmitta kevään nivusvaivojen jälkeen.

EM-kisan tasoa Harju povaa erittäin kovaksi.

- Kaikki mitä ajateltiin, on tullut tehtyä. Olen ihan luottavainen, hyväntuulinen työntäjä tuumi sunnuntaina Helsingissä.

Vuosi sitten Harju, 28, kamppaili MM-kisapaikasta viimeiseen asti, selvisi kisoihin ja nousi Edmontonissa MM-pronssille. Kuluvan kesän EM-kisamatka varmistui jo kuulakarnevaalien voitolla. Sittemmin Harju väläytti Lapinlahdella (21,11), mihin rahkeet riittävät.

- Sen jälkeen on tullut pojilta (suomalaisilta) muutaman kerran kuonoon, että jos ne voittaa Münchenissä, niin se riittää pitkälle, Harju sanoo.

Perholainen jäi Joensuun Kalevan kisoissa neljänneksi (19,96) ja työnsi viime viikonvaihteessa Kuortaneella 20,29. Todenäköisesti Kuortaneen kisalatausta purki hieman se, että kauden tilastokärki Yhdysvaltain Adam Nelson joutui perumaan tulonsa kilpailuun.

- Olin ihan tyytyväinen Kuortaneen tulokseen. Olisin minä tietysti pidemmälle työntänyt, jos olisi paremmin kulkenut, Harju arvioi viimeistä kisaansa ennen EM-karsintaa.

Münchenin EM-kisasta puuttuvat lajin amerikkalaiset huippunimet Nelson ja John Godina, jotka Harju kohtaa Helsingin GP-kilpailussa EM-kisojen jälkeen. EM-kisan tasoa Harju povaa kuitenkin erittäin kovaksi.

- Näkihän sen jo talvella EM-hallissa. Kun kaverit työnsivät siellä niin pitkälle, niin onhan se ihan selvää, että ei ne sen huonommin työnnä EM-kisoissa, Harju muistuttaa.

Conny Karlssonin selkäkrampit hellittivät

Conny Karlsson yllätti vuosi sitten Edmontonin MM-kisojen kuulakisan seitsemännellä sijalla. Münchenin tiistaisessa EM-karsinnassa ja loppukilpailussa on tammisaarelaisen mukaan samanlaiset mahdollisuudet onnistua, jos Olympiastadionin kisaringissä on ripauskin onnea.

- Fyysiset edellytykset työntää pitkälle ovat olemassa, mutta selkävaivojen jäljiltä tekniikka on epävarma. Joukkoon tahtoo tulla myös huonoja työntöjä, Karlsson sanoo.

Karlsson avasi kauden työntämällä keväällä Vantaalla 20,18 ja Espoossa 20,50. Sittemmin harjoittelua ja kilpailemista ovat kiusanneet sinnikkäät selkäkrampit.

- Ne tulevat aina, kun harjoittelee kovaa, ja varsinkin silloin, kun työntää harjoituksissa paljon. Vaikka olen korvaavalla harjoittelulla yrittänyt vahvistaa alaselän oikeaa puolta, vasen tahtoo olla vahvempi. Se aiheuttaa rasituksessa kramppeja, jotka vetävät selkänikamat lukkoon, Karlsson setvii.

Krampit Karlsson on saanut laukeamaan hierojan ja kiropraktikon yhteistyöllä. Hyvältä tilanne näytti myös sunnuntaina kaksi päivää ennen kesän h-hetkeä.

- Ongelma alkoi hellittää jo Kyröskosken karnevaalien jälkeen. Joensuun Kalevan kisojen loppukilpailun verryttelyssä tuntui jo todella hyvältä. Kilpailussa taas näytti, ettei pysty työntämään aivan täydellä ennen kuin vasta viimeisellä työnnöllä, Karlsson muistelee.

Ongelmaksi Münchenissä voi muodostua tekniikka. Karsintaraja on kesän tulosten valossa kova, joten kun aamulla työnnetään vain kolme kertaa, tekninen varmuus on arvossaan.

- Suhtaudun aamukilpailuun niin tosissaan kuin mahdollista. Karsintaraja tulee olemaan kova. Koko kisaa ajatellen vähimmäistavoite on päästä 12 parhaan joukkoon, mutta jos onnea on mukana, minulla pitäisi olla mahdollisuudet kahdeksan joukkoon, Karlsson laskee.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat