Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Peking haluaa muuttaa olympialaisten ajankohdan

urheilu

Vuoden 2008 kesäolympialaisia isännöivä Peking haluaa muuttaa kisojen ajankohdan kaupunki koettelevien keskikesän helteiden takia. Jo sovitun suunnitelman mukaan kisat on määrä pitää heinä-elokuun vaihteessa, jolloin kaupungissa on perinteisesti kuuma

Kiinalaiset haluavat muuttaa olympiakisojen aikatauluja.

Kisajärjestäjien mielestä ajankohta ei ole hyvä urheilijoiden kannalta. Kuumuus imee urheilijoista tehon.

Järjestelykomitea on jo ottanut yhteyttä Kansainväliseen olympiakomiteaan KOK:hon kisapäivien muuttamisesta. KOK ei aiheesta innostu, vaan on sitä mieltä, että sovitusta ei lipsuta.

Kiinalaiset ovat silti varmoja siitä, että kisapäiviä voidaan vielä muuttaa. KOK:n johtajiin kuuluva Gilbert Felli taasen sanoi keskiviikkona Pekingissä, että sovittu mikä sovittu.

- Tiedämme toki, että sääolot voivat olla kaupungissa heinä-elokuun vaihteessa hieman vaativat, mutta kisapäivät määriteltiin jo silloin, kun kaupungit laativat isännyyshakemuksia, Felli sanoi.

Vuoden 2008 olympialaiset pidetään Pekingissä juuri sinä aikana kesästä, jolloin kaupungissa on yleensä kesän helteisimmät ja kosteimmat ajat. Lämpötila kohoaa säännöllisesti päivisin 35:een asteeseen ja sen yli. Tänä kesänä mitattiin jopa 40:n asteen lukemia.

Yleisurheilussa kaikki juoksut 800 metristä ylöspäin asettavat urheilijat kovan haasteen eteen. Kosteus vain lisää kestävyyslajien kilpailijoiden tuskaa.

Peking muttaa kovasti muotoaan olympialaisten takia. Kaupunkiin rakennetaan pelkästään 17 uutta urheilurakennusta, ja kaupunkiin valmistuu yli 500 kilometriä uutta monikaistaista tietä.

STT-AP-AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat