Suora

  • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten syöksylasku
  • Viimeistä viedään
  • Urheilustudio 8.12.
  • Yhdistetyn mäkiosuus, Lillehammer
  • Yhdistetyn MC: Lillehammer, mäkiosuus

Kreikkalais-roomalaisen painin olympiakelpoisuus vaarassa

urheilu

Kansainvälisessä olympiakomiteassa (KOK) suunnitellaan kreikkalais-roomalaisen tyylisuunnan painin pudottamista Pekingin vuoden 2008 olympiaohjelmasta. Suomelle nimenomaan kreikkalais-roomalainen paini on ollut yksi menestyksekkäimmistä olympialajeista.

"Citius, alitius, fortius".

Karsintalistalla ovat myös nykyaikainen viisiottelu, kenttäratsastus, baseball ja softball. Olympiaohjelmaan haluttaisiin mukaan golf ja rugby, jotka ovat molemmat aiemmin olleet mukana olympialaisissa.

Golfin nousemista olympialajiksi pidetään jo nyt todennäköisenä. Italialaisen KOK:n lajikomitean jäsenen Franco Carraron mukaan golf sopii mainiosti olympialajiksi.

- Golf on hyvä televisiolaji ja sitä harrastetaan maailmanlaajuisesti, perustelee italialainen urheilujohtaja. Viimeksi golf on ollut olympiaohjelmassa vuosina 1900 ja 1904 kisoissa.

Myös KOK:n puheenjohtaja Jacques Rogge haluaisi nähdä golfin supertähdet Pekingin kisoissa. "Tiger Woods olympialaisissa. Se olisi fantastista", lausui Rogge saksalaiselle uutistoimistolle DPA:lle antamassaan haastattelussa.

KOK tekee lopullisen päätöksensä Torinon vuoden 2006 talvikisojen ja Pekingin vuoden 2008 kesäkisojen lajiohjelmasta täysistunnossaan Mexicossa marraskuussa.

STT-DPA-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat