1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ilonen jatkoon Sveitsissä

Mikko Ilonen golfasi viikonlopun kierroksille miesten Euroopan-kiertueen kilpailussa Sveitsin Crans-sur-Sierressä. Ilonen paransi perjantaina peliään tuntuvasti avauspäivästä, sillä toinen kierros sujui kuusi lyöntiä paremmin kuin ensimmäinen.

Mikko Ilonen golfasi jatkoon Sveitsissä.

Ilonen käytti toiseen kierrokseen 68 lyöntiä, kolme lyöntiä alle kentän ihannetuloksen. Hän on kahden kierroksen jälkeen jaetulla 50. sijalla.

Ilonen aloitti perjantain kierroksensa kymmenenneltä väylältä. Lahtelaisen paras väylä oli ykkönen (par-5), jolla hän löi eaglen (kaksi lyöntiä alle väylän ihannetuloksen). Lisäksi tuloskorttiin merkittiin par-lukujen lisäksi kaksi birdie-tulosta ja yksi bogey.

Ilonen kaipaa hyviä sijoituksia ja palkintorahaa syyskauden kilpailuista, jotta varmistaisi kattavan pelioikeuden ensi kauden kiertueelle. Ennen Sveitsin-kisaa Ilonen on 112. sijalla rahatilastossa, kun 115 parasta saa täyden pelioikeuden.

Ruotsin Robert Karlsson johtaa kilpailua neljän lyönnin erolla ennen Skotlannin Andrew Coltartia ja Ruotsin Klas Erikssonia. Karlsson on pelannut 65 ja 66 lyönnin kierrokset.

YLE-STT