1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ässien tuuli vihdoinkin kääntymässä?

Porin Ässien ympärillä on viimeisten vuosien aikana tuullut niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Porilaisten tapauksessa kyse on ollut vastaisesta.

Ässien pelaajalista on käynyt läpi suuren muutoksen.

Nyt tilanne on rauhoittunut. Seuraan liittyneet talousrikosepäilyt ovat rauenneet ja raskaasti tappiollisen seuran tervehdyttäminen on alkanut.

Kaukalossa puhuri kävi pelaajalistalla. Ässistä lähti 14 ja tuli 16 pelaajaa! Nuorella keltanokkavalmentajalla Mika Toivolla on todellinen näytön paikka.

Ykköspelaajaksi hankittu Dave Duerden teloi nilkkansa kauden alle. Tilalle pestattiin AHL:stä Richard Rochefort.

Ässät elää kotikentän voimalla

Ässien uusi valmentaja Mika Toivola on ensimmäistä kauttaan liigajoukkueen päävalmentajana. 31-vuotias Toivola oli kaudet 1999-2002 JYP:n kakkosluotsina.

- Maalissa on kokenut amerikkalainen. Puolustuksessa keskitytään oman maalin varjelemiseen, ei pisteiden tekemiseen. Hyökkäys on liikkuvampi ja taitavampi kuin aikaisemmin, Toivola luettelee.

Ässät on perinteiseti ollut vahva kotijoukkue. "Porilainen hulluus" on purrut heikommin vieraskentillä.

- Jos kotipeleissä käy yleisöä, olemme onnistuneet pelillisesti. Kotona meidän on saatava pisteitä, Toivola summaa.

TULLEET Antti Jokela M UJK Scott Langkow M Kalamazoo Antti Boman P Gislaved Jarkko Glad P JYP Pekka Kangasalusta P TPS Antti Pohjalainen P Bozeman Steve Shirreffs P Cleveland Ilkka Törnvall P Kärpät Dave Duerden H Charlotte Vjatseslav Fandul H Berlin Timo Hakanen H Lustenau Tuomo Harjula H Kärpät Kristian Kuusela H Tappara Tomi Pöllänen H KooKoo Petr Sachl H Milwaukee Pasi Tuominen H Jokerit Richard Rochefort H Albany LÄHTENEET Kristian Antila M Edmonton Tommi Satosaari M Bremerhaven Jukka-Pekka Laamanen P Ilves Tapio Sammalkangas P Ilves Curtis Sheptak P Schwenningen Timo Willman P Sheffield Semir Ben-Amor H Jarkko Immonen H JYP Sami karjalainen H Mikko Konttila H Trondheim Jan Lipiansky H Ambri Pasi Nielikäinen H Manchester Marko Palo H Juha Viinikainen H Mörrum

YLE