Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Pöykiö johtaa lyhytohjelman jälkeen

urheilu

Susanna Pöykiö, 20, on jo erinomaisessa kunnossa taitoluistelukauden alussa. Hän johtaa Finlandia Trophya Helsingissä lyhytohjelman jälkeen.

Susanna Pöykiö johtaa Finlandia Trophya lyhyt ohjelman jälkeen.

Pöykiö sai vaadituista liikkeistä yhdeltä tuomarilta 5,5 ja viideltä 5,2 sekä esittämisestä kahdelta tuomarilta 5,6, kahdelta 5,5 ja kahdelta 5,4. Erityisesti ihastutti hänen liukusarjansa.

- Oli tosi vapautunut olo ja tuntui hyvältä, totesi oululaisluistelija, jonka uusi valmentaja on Larissa Paptshenko. Lähiaikoina hän suuntaa Tanskaan tapaamaan koreografiaan Henrik Walentinia, joka on tuonut vapautuneisuutta esiintymiseen.

Pöykiö kilpailee syksyn aikana Kanadan Quebecin ja Saksan Gelsenkirchenin GP:ssä tiukan puolentoista viikon rupeaman heti marraskuun alussa.

Pettymys oli Valko-Venäjän Julia Soldatovan sekä venäläisistä Kristina Oblasovan ja Ludmila Nelidinan poisjäänti Helsingistä.

Uutta tulemista tekevä Alisa Drei, 24, on silmin nähden vapautunut verrattuna muutaman vuoden takaiseen Alisaan. Hänkin kertoi nauttineensa lyhytohjelmastaan, josta vaadituista liikkeistä tuli 5,0-5,2 ja esittämisestä 5,2-5,3.

Tikkurilan Taitoluisteluklubia nykyisin edustava Drei jäi viime vuonna edustustehtävien ulkopuolelle. Nyt Suomella on kolme EM-paikkaa, ja koko kärkikolmikkomme voi rauhassa keskittyä Malmön tammikuisiin EM-kisoihin.

Hänellä on takanaan jo ilahduttava toinen sija Saksan Oberstdorfista, ja hän sanoi olevansa todella tyytyväinen tähänkin päivään.

- Kilpailen varmasti Zagrebissa marraskuussa ja sitten nähdään, tuleeko ohjelmaan joku GP-kisa. Kolmoiskolmoishyppy pitäisi saada vielä kuntoon, ehkä yritän jo sunnuntaina, Alisa kertoi.

Drein uusi valmentaja on Eurosportista Seppo Kannaksen kommentaattorina tuttu Sirkka Kaipio.

Drei on ensimmäisen päivän jälkeen kolmantena, ja vasta kuudenneksi ylsi olympiaedustaja Elina Kettunen, 21. EM-kisojen viitonen ja Salt Lake Cityn 11:s aloitti yo-merkonomilinjan opiskelut Malmilla ja on keskenkuntoisin kolmikosta.

Kettusen uusi valmentaja on Eve Uimonen, joka valmentaa myös aikuisiin siirtynyttä juniorimestaria Tytti Tervosta, 19. Tervosen tähtäimessä ovat PM-kisat, joissa hän oli viime talvena jo viides.

Kettunen sen sijaan tähtää edelleen huippujäille ja lähtee GP-kisoihin USA:n Spokaneen lokakuun lopussa ja Moskovaan kuukautta myöhemmin. Silloin vaadituista liikkeistä pitää saada enemmän kuin 4,8 ja esittämisestä 5,2 kuin nyt ylimpänä arvosanana. Kettusen kolmoisflippi jäi kakkoseksi, ja heti alussa hän miltei osui päätylaitaan.

Nurmenkari tulossa huipullea

Kettusen ongelmana on, että uusi koreografi Oula Jääskeläinen on Blackpoolissa ja ehtii Helsinkiin vasta marraskuussa. Ehkä avuksi liikkeitä ohjaamaan ehtisi Oulan Anu-sisko, jota Suomen ykkösmiesluistelija Ari-Pekka Nurmenkari kiittää vuolaasti.

Nurmenkari, 19, valmentautuu Svetlana Krjukovan valmennuksessa, ja hänellekin on koreografian laatinut Oula Jääskeläinen. -.Se on hyvä kokonaisuus, jota Anu on Finlandiaan valmistautumisen ajan seurannut ja korostanut ilmettä ja käsien liikettä.

Nurmenkari oli viime talvena juniorien MM-kisojen 12:s ja sanoo, että nyt on ilman muuta päästävä 10 parhaan joukkoon.

- Mutta kyllä kiinnostaa jo menestys senioreiden EM-kisoissa ja toki MM-jäälläkin, jos sinne asti pääsen.

Nurmenkarin lyhytohjelman vaadituista liikkeistä korkein pistemäärä oli 4,9, mutta esittämisestä yksi tuomari antoi peräti 5,5 ja neljä 5,1-5,2. Sijoitus ennen vapaaohjelmaa on viides.

- Siihen nähden tämä oli hyvä suoritus, kun kesäjäiltä palattuani sain väärin terotetut luistimet ja kadotin hyppykuntoni.

Nyt luistimet ovat oikein teroitetut, mutta ilmeisesti lähes ammattimaisesti luisteleva Nurmenkari vaihtaa ne vielä uusiin, jotka odottavat jo kotona.

- Harrastuksena käyn isällä (kuljetusliikkeessä) töissä. Vasta myöhemmin on opiskelun aika liikunnanohjaajaksi. Hieroja, fysioterapeutti tai miksi ei taitoluisteluvalmentajakin kiinnostaa ammattina.

Nurmenkari aikoo saada kolmoisakselin kuntoon jo Milanon nuorten GP-kisaan loka-marraskuun vaihteeksi. -.Sitä ennen menee kolme päivää Susanna Rahkamon ja Petri Kokon leffan purkittamiseen, jossa olen nyt oma itseni enkä stuntman kuten viimeksi.

Kolmosakselin rinnalla hän aikoo saada valtikseen neloishypyn, joka on tarpeen kolmoiskolmosen lisäksi, jotta menestyisi miesten tasolla.

YLE-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat