1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kanasen MM-pyöräily ei sujunut

Liettuan Tomas Vaitkus otti ylivoimaisella ajollaan maailmanmestaruuden Belgiassa ajettavien maantiepyöräilyn MM-kisojen avauspäivänä poljetussa alle 23-vuotiaiden aika-ajossa.

Kimmo Kananen tunnusti, että hänen ajossaan ei ollut riittävää potkua maantiepyöräilyn MM-kisojen avauspäivänä.

Hasseltin kaupungista pohjoiseen Zolderiin suuntautuneen profiililtaan helpon reitin toiseksi nopeimmin ajoi Venäjän Aleksander Bespalov. Hän hävisi yli 40 sekuntia liettualaiselle.

Ruotsin Jonas Olsson taisteli hienosti pronssimitalista, mutta joutui taipumaan Portugalin Sergio Palinholle vaivaiset pari sekuntia.

Suomen Kimmo Kanasen aika-ajo ei sujunut elokuussa ajettujen Euroopan mestaruuskilpailujen malliin. EM:ssa seitsemännen sijan polkenut Kananen jäi nyt yli neljä minuuttia voittajalle ja sijoitus oli vaatimaton 46:s.

- Tänään ei ollut potkua. En saanut sellaista rytmiä missään vaiheessa päälle, että sijoitus olisi ollut minua tyydyttävä. Tosin viimeaikainen harjoitteluni ei ole tähdännyt tämän päivän kilpailuun, vaan perjantaina ajettavaan maantiekisaan. Kuvittelin, että pystyn selkeästi parempaan, mutta nyt meni näin, Kananen mietti kisan jälkeen.

- Nyt on edessä hieronta ja valmistautuminen perjantain kisaan, Kananen jatkoi.

MM-kisojen avauslajina ajettiin tyttöjunioreiden aika-ajo. Siinä italialaiset ottivat kaksoisvoiton. Maailmanmestariksi polki Anna Zugno ja hopealle Tatiana Guderzo. Pronssi meni Saksan Glaudia Hechtille.

MM-kilpailuissa ajetaan keskiviikkona junioreiden aika-ajo, jossa Suomen toivona asettuu starttiin Jukka Vastaranta.

STT-YLE