1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

HJK:n naiset kovaan kyytiin Uefa-cupissa

Helsingin Jalkapalloklubin naiset kohtaavat lauantaina Vantaalla Uefa-cupin puolivälieräottelussa FFC Frankfurtin joukkueen. Kyyti on varmasti kovaa, sillä maajoukkuepelaajia vilisevä saksalaisjoukkue on hallitseva Uefa-cupin mestari.

HJK:n naiset juhlivat viime viikonloppuna cup-mestaruutta.

HJK:n valmentaja Timo Lounio uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin ja on valanut uskoaan myös pelaajiin.

- Niiden pelaajien ei tarvitse tulla kentälle, jotka eivät usko voittoon. Emme lähde hakemaan mitään siistejä numeroita, vaan pelaamme voitosta, valmentaja lupasi.

Saksalaisjoukkue on fyysisesti selvästi vahvempi kuin HJK. Se tiedetään hyvin myös HJK:ssa.

- Pelaamme puolustusvoittoisella taktiikalla. Voimme olla altavastaajia, mutta ei se ole ensimmäinen kerta jalkapallossa kun iso kaatuu pienen kyydissä, valmentaja varoittaa.

Forssell: Tiukan puolustuksen kautta

HJK:n ja naisten maajoukkueen tähtipelaaja Christina Forssell tuntee saksalaisten taidot ja voiman, mutta uskoo silti voitonmahdollisuuksiin.

- Tiukan puolustuksen kautta peli on hallittavissa, Forssell uskoo voitonmahdollisuuksiin.

HJK selviytyi UEFA-cupin kahdeksan parhaan joukkoon voitettuaan syyskuussa Puolan Wroclavissa pelatun alkulohkonsa. HJK voitti kaksi ottelua ja pelasi yhden maalittoman tasapelin. Maalisuhde oli HJK:lle 10-0.

Vastaavasti FFC Frankfurt voitti Jugoslaviassa pelatun alkulohkonsa. Sen maalisuhde oli 17-1.

Peliohjelman mukaan joukkueiden piti kohdata puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa ensin Frankfurtissa ja sitten 1. päivä joulukuuta pelata toinen ottelu Vantaalla.

- Saksalaisjoukkue oli heti valmis peliohjelman kääntämiseen, kun kerroimme kuinka paljon pakkasta täällä voi olla joulukuussa, joukkueen vahva taustahahmo Paavo Einiö naurahti.

STT-YLE