1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kaisu Laasonen uutena SLU:n hallitukseen

Erityisryhmien järjestöjen edustaja Kaisu Laasonen Lappeenrannasta valittiin uutena jäsenenä Suomen Liikunnan ja Urheilun hallitukseen järjestön syyskokouksessa Mikkelissä.

SLU:n pääkonttori Länsi-Pasilassa.

Jatkopestin seuraavalle kaksivuotiskaudelle saivat Koripalloliiton Tuija Brax Helsingistä, Hiihtoliiton Jorma Hyytiä Kuortaneelta, Lentopalloliiton Tarja Mäki-Punto Jyväskylästä, Amerikkalaisen jalkapalloilun liiton esittämä Timo Laitinen ja Työväen Urheiluliiton Birgitta Kervinen Helsingistä.

Uudelleen valituiksi tulivat myös Olympiakomitean Jouko Purontakanen Helsingistä ja Kainuun Liikunnan Pekka Räihä Kajaanista. Hallitusvaalissa saivat ääniä myös Pöytätennisliiton Peter Eriksson ja Pesäpalloliiton Jyrki Hämäläinen.

Hallituksessa jatkavat lajiliittojen edustajista Palloliiton Pekka Hämäläinen, Ampumaurheiluliiton Hilkka Järvinen, Urheiluliiton Ilkka Kanerva ja Aikidoliiton Jerkko Mäkelä. TUL:sta jatkaa Kalevi Olin, kuntoliikuntajärjestöistä Liisa Lähdesmäki, koululais- ja opiskelijaliikuntajärjestöistä Arja Jääskeläinen ja ruotsinkielisistä liikuntajärjestöistä Patrik Limnell.

Syyskokouksessaan SLU hyväksyi myös uuden strategian "Liiku hyvässä seurassa". Siinä SLU:n päätehtäviksi määritellään urheiluseurojen, muiden paikallisten liikuntayhdistysten ja valtakunnallisten liikuntajärjestöjen osaamisen tukeminen koulutuksen ja johtamisen kehittämispalveluiden avulla. Järjestön päätehtäviin kuuluu myös liikunnan ja urheilun olosuhteiden turvaaminen edunvalvonnan avulla sekä liikunnan ja urheilun julkisen kuvan monipuolistaminen viestinnän avulla.

Kokous hyväksyi myös ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmat. SLU käyttää ensi vuonna toimintaansa 4 744 000 euroa.