Suora

  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Immoselle vihdoin voitto Aasian-kiertueella

urheilu

Poolbiljardin suomalainen taituri Mika Immonen voitti Manilassa Filippiineillä järjestetyn neljän pelaajan kutsuturnauksen lauantaina. Loppuottelussa Immonen päihitti Filippiinien Efren Reyesin erin 11-6. Voitollaan suomalainen kuittasi 17 500 dollaria eli saman verran euroissa.

Mika Immonen ja köö.

Voitto on yksi Immosen uran arvokkaimmista. Yksikään pelaaja ei ole aiemmin voittanut loppuottelussa Reyesiä tämän kotimaassa. Turnaukseen osallistuivat myös hallitseva maailmanmestari Yhdysvaltain Earl Strickland ja huippukuntoinen Francisco Bustamante, jonka Immonen voitti nyt erin 9-8.

Immonen karkasi ottelun alussa jo selkeään 6-0-johtoon, kun Reyes hermoili. Filippiiniläinen pääsi juonesta kiinni, mutta ei päässyt 9-6-tilannetta lähemmäs kotiyleisön hurjasta kannustuksesta huolimatta. "Jäämies" Immonen oli lempinimensä mukaisesta kylmähermoinen.

- Tunnelma oli sanoinkuvaamaton. Lähes koko kolmen tuhannen ihmisen yleisö oli Reyesin puolella, ja hurrasi tälle. Pelin jälkeen sain kuitenkin jakaa satoja nimikirjoituksia. Tämä on yksi urani suurimmista voitoista, suomalainen iloitsi.

Immosen Aasian-kiertue alkoi kolme viikkoa sitten Japanissa, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Tämän jälkeen Immonen sijoittui samoin kolmanneksi Taiwanissa. Viikko sitten Immonen selviytyi finaaliin 212 pelaajan turnauksessa Osakassa. Tällöin hän joutui tunnustamaan Bustamanten paremmakseen.

Immonen jää vielä viikoksi Manilaan voiton saaman suuren huomion vuoksi.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat