Suora

 • Alppihiihdon MC: Kronplatz, naisten suurpujottelun 2. lasku
 • Kronplatz, naisten suurpujottelun 2. lasku400
 • Äidin ja mummin teränjäljissä - Emmi Peltonen on taitoluistelija kolmannessa sukupolvessa
 • Alppihiihdon MC: Schaldming, miesten pujottelun 1. lasku
 • Schladming, miesten pujottelu, 1. lasku
 • Urheiluruutu
 • Alppihiihdon MC: Schaldming, miesten pujottelun 2. lasku
 • Jalkapallon Italian cup, Inter - AC Milan
 • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - AC Milan
 • Urheiluruutu
 • Schladming, miesten pujottelu, 2. lasku
 • Jalkapallon Italian cup, Inter - AC Milan

HPK veivasi jatkoaikavoiton

urheilu

Varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen Hämeenlinnan Pallokerho onnistui kukistamaan joulutauon jälkeisessä ensimmäisessä jääkiekon SM-liigan pelissään lahtelaisen Pelicansin. Sen se pystyi vasta tekemään jatkoajalla, kun varsinainen peliaika päättyi 4-4-tasalukemiin.

HPK sai juhlia jatkoaikavoittoa Pelicansista.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 20 sekuntia, kun Antti Miettinen pääsi täysin vapaasti tekemään voittomaalin.

Eniten huomiota saikin jatkoajan alku. HPK lähti sille yhden miehen alivoimalla, kun kolmannen erän lopussa Tuukka Mäkelä sai ottelurangaistuksen.

Kerhon valmentaja Jukka Jalonen mittautti Pelicansin puolustaja Jan Latvalan mailan ja erotuomari Reijo Ringbom totesi sen sääntöjenvastaiseksi. Näin Latvala rangaistusaitioon.

- Olen ylpeä joukkueesta. Saimme pisteen pelaamalla eikä tarvinnut turvautua mihinkään vippaskonsteihin. HPK alentui tuohon mittaukseen ja voisi suositella Jaloselle hamekangasta, sillä sovituista asioista ei pidetty kiinni. Me pystyimme tosiaan pelillisin avuin tasapeliin. Emme lähteneet perjantaina lavertelemaan tuomarille Timo Pärssisestä, vaikka hän pelasi ilman kaulasuojusta, lahtelaisten valmentaja Petteri Hirvonen mietti.

- Olemme puolitoista vuotta pelanneet käyttämättä tällaisia keinoja. Nyt haluamme voittaa runkosarjan ja kaikki keinot ovat sallittuja. Olemme useaan otteeseen huomauttaneet Latvalan käyrästä mailasta. Joskus joutuu tekemään ratkaisuja, jotka ottavat vastustajaa päähän. Viimeksi Latvala ratkaisi täällä jatkoajalla voiton lahtelaisille. Nyt emme halunneet sen toistuvan, kotijoukkueen valmentaja Jukka Jalonen totesi.

HPK oli ajoittain vaikeuksissa ja oli avauserässä jo 2-0 tappiolla. Joukkue kuitenkin nousi tasoihin ja meni johtoonkin.

Antti Miettinen teki kaksi maalia, mutta ykkösketjun tehot olivat kuitenkin kateissa. Tapaninpäivänä isäksi tullut Tomas Kuharcik ei hänkään kyennyt parhaimpaan esitykseen.

Vladimir Sicak ja Marko Tuulola olivat puolustajien parhaat ja molemmat onnistuivat maalinteossakin. Hannu Toivonen ei ollut maalissa parhaimmillaan.

Joonas Jääskeläinen, Jari Kauppila ja Toni Mäkiaho muodostivat vieraiden ehyimmän kolmikon. Martin Cech oli vieraiden puolustuksen maalitykki.

Maalissa pelannut Mikko Rämö oli huomattavasti varmaotteisempi kuin Toivonen Kerhon maalissa.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat