JYP ja SaiPa tasatahdissa

JYP ja SaiPa ottivat yhteen tasapäisissä tunnelmissa jääkiekon SM-liigassa lauantaina. Kun punnerrus oli tauonnut, Jyväskylän jäähallin tulostaululla olivat luvut 2-2 (1-0, 0-1, 1-1).

JYP ja SaiPa pelasivat tasatahtiin Jyväskylässä.

Ottelussa päärooleihin nousivat maalivahdit. SaiPan Juha Kuokkanen oli erityisen tärkeä mies ensimmäisessä erässä, kun JYP rynnisti.

Kuokkanen otti avauserässä muutaman näyttävän kopin, eikä ollut syyllinen Tomi Mustosen tekemään maaliin, sillä SaiPan puolustajat päästivät Mustosen laukomaan vapaasti.

Toisessa päädyssä myös JYP:n Juha Pitkämäki oli varmaotteinen. Pitkämäki torjui toisen erän loppuhetkillä upeasti, kun slovakkihyökkääjä Lubomir Vaic pääsi vapaasti maalille. Se oli JYP:n kannalta erittäin tärkeä torjunta.

Kolmannessa erässä Kuokkanen antautui vasta, kun SaiPa pelasi kolmella viittä vastaan. SaiPan Blues-laina Teemu Virkkunen survoi kiekon Pitkämäen taakse ylivoimatilanteessa.

Sitä ennen Pitkämäki torjui toistamiseen Lubomir Vaicin pontevan yrityksen.

Vaisussa ottelussa kenttäpelaajista onnistui etenkin JYP:n puolustaja Ville Hyrkäs, joka on lainassa Mestiksen Mikkelin Jukureista.

Ykköskentällisessä kokeneen Pekka Poikolaisen parina esiintynyt Hyrkäs keskittyi tiukasti oman maalin puolustamiseen, eikä yrittänyt tehdä itseään ratkaisijaksi hyökkäyspäässä.

Hyrkäs sai JYP:n valmentajan Matti Alatalon hyväksyvän nyökkäyksen esityksestään.

SaiPan peliä heikensi tehotykki Vladimir Machuldan poissaolo kuumeen takia.

Niinpä lappeenrantalaisten kultakypäränä esiintyi Lubomir Vaic, joka oli yksi kaukalon valopilkuista. Hyvin näkyvillä olivat myös muut ykkösketjun hyökkääjät Kalle Kerman ja Aki Uusikartano.

STT-YLE