Suora

  • Urheiluruutu

Dreille nappiluistelu lyhytohjelmassa

urheilu

Tikkurilan Alisa Drei luisteli aivan nappiin oman lyhytohjelmansa Turun Kupittaalla käynnistyneissä taitoluistelun SM-kilpailuissa. Kaikki vaadittavat hypyt onnistuivat lähes täydellisesti ja Drei oli ylivoimainen ykkönen.

Alisa Drei johtaa naisten SM-kisaa lyhytohjelman jälkeen.

Toisena on Myllypuron Elina Kettunen, jolla oli kaunis ohjelma, mutta yksi kolmoishyppy jäi vajaaksi. Oulun hallitseva Suomen mestari Susanna Pöykiö jatkaa sunnuntaina vapaaohjelmassa kolmannelta sijalta. Pöykiöllä oli vauhdikas ja kaunis ohjelma, mutta hänelläkin kolmoishyppy-yhdistelmä jäi vajaaksi.

Miesten luistelussa nähtiin yllätys, kun Helsingin nuori Mikko Minkkinen päihitti lyhytohjelmassa ehdottoman ennakkosuosikin Ari-Pekka Nurmenkarin. Minkkinen onnistui kolmois kolmoisyhdistelmässään, jota kukaan muu ei ole aiemmin onnistuneesti hypännyt SM-kilpailuissa.

Nurmenkari saattaa sunnuntaina ohittaa Minkkisen, sillä hänen vahvuutensa on esiintymistaito ja karisma, joita nuorten MM-kisoihin tähtäävältä Minkkiseltä vielä puuttuu.

Tyttöjen kilpailussa parhaan lyhytohjelman esitti Tampereen Kiira Korpi. Poikien paras oli järjestävän seuran, Turun Riennon Tommi Piiroinen.

"Hypyt onnistuivat"

Jo etukäteen oli selvää, että naisten kärkikolmikon muodostavat Drei, Kettunen ja Pöykiö, joten mitään järisyttävää yllätystä ei SM-jäällä tapahtunut, jos ei sellaiseksi laske Drein hienoa luistelua.

Valmentajaa vaihtanut Drei oli itsekin hyvin tyytyväinen luisteluunsa.

- Tänä vuonna olen kaikissa kilpailuissa onnistunut hypyissä hyvin. Sunnuntaina aion yrittää kolmois kolmoishyppy -yhdistelmää, lupasi 24-vuotias Drei.

Kauneinta Elina Kettusen luistelussa olivat loisteliaat piruetit.

- En nyt ole niin tosi pettynyt, mutta olisi se voinut paremminkin mennä. Luistelu oli jotenkin ihmeen jäykkää eikä sellaista sähäkkää, mitä olisin toivonut, Kettunen harmitteli.

Taiteellisella Pöykiöllä oli hieno esitys, mutta myös hänellä hypyt tökkäsivät. Oululainen jäi ohjelmansa jälkeen seisomaan pää painuksissa kaukalon reunaa vasten.

- Jotenkin hypyissä ei ollut ajatus oikein mukana. Harjoituksissa hypyt ovat menneet aivan hienosti, mutta nyt sitten piti epäonnistua. Aika ankea fiilis tällä hetkellä, Pöykiö myönsi.

Sunnuntaina vapaaohjelman kolmen Malmön EM-kisoihin jo valitus luistelijan järjestys saattaa olla sama kuin lauantaina. Alisa Drei on selvä voittajasuosikki. Kettusen ja Pöykiön järjestys saattaa muuttuakin, sillä hyvin ilmeikkäänä luistelijana Pöykiöllä on hyvät mahdollisuudet ohittaa Kettunen.

Miehissä Ari-Pekka Nurmenkari on jo ilmoitettu 20. tammikuuta alkaviin EM-kisoihin. Mahdotonta ei kuitenkaan ole, että Taitoluisteluliitto lähettääkin Malmöön Mikko Minkkisen, jos hänestä leivotaan sunnuntaina Suomen mestari.

YLE-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat