Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN

Peterhansel kasvatti johtoaan Dakar-rallissa

urheilu

Stephane Peterhansel ajoi kuudennen erikoiskoevoittonsa Dakar-rallissa tiistaina. Ranskalainen Mitsubishi-kuljettaja venytti 445 kilometrin erikoiskokeella johtoaan rallin kokonaistilanteessa toisena olevaan tallitoveriin Japanin Hiroshi Masuokaan 24 minuuttiin.

Masuoka oli toinen myös tiistain erikoiskokeella. Hän hävisi Peterhanselille reilut seitsemän minuuttia. Kolmas tiistaina oli ranskalainen Jean-Pierre Fontenay.

Ari Vatanen ajoi tiistaina korkeiden dyynien yli kierrelleellä reitillä kahdeksanneksi. Hän on kahdeksantena myös yleiskilpailussa. Eroa kärkeen on reilut viisi tuntia. Vatasen vauhtia hidastivat rengasrikko ja erityisesti sen jälkeiset vaikeudet renkaan vaihtamisessa.

- Maasto oli päivän reitillä tosi hiekkaista, joten laitoimme alle kapeat renkaat. jotka purevat hiekkaan. Meille tuli kuitenkin ongelmia renkaan vaihdossa, Vatanen selvitti.

Ralli jatkuu keskiviikkona 657 kilometrin etapilla, jonka aikana erikoiskoetta on 569 kilometriä. Edessä on viimeinen todella pitkistä erikoiskokeista.

Edessä ovat keskiviikkona myös kilpailureitin korkeimmat dyynit. Ylväin niistä on nimetty "Katedraaliksi", josta Vatasella on ennestään kokemusta takavuosilta Faaraoiden rallista.

Suomalainen toivoo itseltään keskiviikkona hyvävauhtista rupeamaa ennen kisan neljän viimeisen erikoiskokeen loppurutistusta.

- Kilpailua johtavan Peterhanselin vauhti oli tänäänkin huimaa, Vatanen ihasteli.

Dakar-ralli päättyy 19. tammikuuta.

YLE-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat