Suora

  • Käsipallon Champions League
  • Kun suru särkee sisimmän - Linda Sonntag löysi pelastuksen fitnessurheilusta
  • Suunnistus kausikooste 2019
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosikooste

"Röyhkeys" arvossaan naisten avauksessa

urheilu

Räväkkyys ja röyhkeys ovat tiistaina ominaisuuksia, joita kaivataan Val di Fiemmen MM-kilpailujen avausmatkalle, 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisaan, starttaavilta suomalaishiihtäjiltä.

Kaisa Varis on Suomen mitalitoivo avausmatkalla.

Heidän on pedattava lähtökiihdytyksessä itselleen vahvat asemat, jotta he pääsisivät maastoon letkan kärkipäässä.

- Toivon, että pääsen hyödyntämään piilevää röyhkeyttäni. Viime kisoissa olen kyllä ollut aina lähdön jälkeen viimeisen kolmanneksen joukossa, Kaisa Varis naurahti Suomen joukkueen ennakkoinfossa Predazzossa maanantaina.

MM-kisahistorian ensimmäiseen yhteislähtöön starttaavat suomalaisista myös Aino-Kaisa Saarinen, Riikka Sirviö ja Annmari Viljanmaa. Kukaan nelikosta ei tunnustaudu yhteislähdön varauksettomaksi kannattajaksi.

Yhteislähdön startti vaatii perinteisellä hiihtotavalla vahvaa tasatyöntäjää. Ylävartalon käyttö ratkaisee pitkälti sen, kuka hiihtäjistä pääsee Lago di Teseron hiihtostadionilta ensimmäisenä maastoon.

Varikselle startit ovat olleet vaikeita niin maailmancupeissa kuin Valkeakosken SM-hiihtojen takaa-ajossakin, jossa hän jäi kansallisessakin kaartissa useiden hiihtäjien selustaan.

- Olen aina jäänyt startissa. Jo kymmenen sekunnin eron hiihtäminen kiinni on kovan työn takana, Varis laskeskeli.

Varis puolustaa Val di Fiemmessä 15 kilometrin kilpailun MM-pronssiaan. Lahdessa mestari oli Skari ja hopeaa vei nyt kilpailukiellossa oleva Venäjän Olga Danilova.

- Olisin onneni kukkuloilla, jos saisin tiistaina mitalin, Varis ennakoi.

Viime vuoden olympialaisissa hän hallitsi yhteislähdön niksit, mutta silloin hiihtotapa oli Varikselle mieluisampi vapaa. Mitali karkasi kuitenkin suksien huonoon luistoon laskuissa, ja Varis sijoittui viidenneksi.

Val di Fiemmeä varten Varis keskittyi ja harjoitteli kotioloissa Jyväskylässä. Hän jätti tarkoituksella Asiagon maailmancupin väliin viime viikonloppuna.

- Hiihdän näissä kisoissa kolme ensimmäistä matkaa. Oli järkevämpää jättää Asiagon kisa väliin, lauantaina MM-kisapaikkakunnalle saapunut Varis kertoi.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat