Näsi yllätti Hartosen Kuortaneella

Kuortaneen SM-hallien ensimmäinen kilpailupäivä tuotti tukun tasaisia kisoja, mutta MM-hallirajat jäivät rikkomatta. Lauantain mielenkiintoisin kisa nähtiin miesten 60 metrillä, jossa Helsingin Kisa-Veikkojen Tuomas Näsi yllätti Tommi Hartosen (kuvassa).

Tommi Hartonen katkaisi SM-hallikilpailussa talven ensimmäisen pitkän harjoitusjaksonsa.

Lajin SE-mies vei voiton ajalla 6,74. Hartonen oli toinen samalla ajalla 6,76 kolmanneksi sijoittuneen kymmenottelija Jaakko Ojaniemen kanssa.

Hartonen tuli SM-halliin katkaisemaan talven ensimmäisen pitkän harjoitusjakson. Hän pyrähti heti alkuerissä uuden 60 metrin ennätyksensä 6,79 ja petrasi sitä loppukilpailussa (6,76). Se kielii, että 100 ja 200 metrin SE-miehen talven harjoittelu on onnistunut. Sunnuntaina hän juoksee 200 metriä.

Miesten 60 metrin kisa ratkesi vasta protestin käsittelyn jälkeen. Käsittelyn kohteena oli Näsin livakka lähtö, joka joidenkin mielestä oli vilppilähtö. Kisan tuomaristo käsitteli asian, mutta jätti alkuperäiset tulokset voimaan. Käytössä ei ollut laitteita, joilla olisi saatu juoksijoiden reaktioajat.

Miesten kisasta puuttui 60 metrin kuluvan kauden kotimainen kärkinimi Markus Pöyhönen, joka kilpaili perjantaina Birminghamissa ja juoksee seuraavan kerran sunnuntain Lievinissä. Samassa kisassa on mukana myös naisten 60 metriä talven mittaan 7,22 viilettänyt Johanna Manninen. Myös hän jättää SM-kisat väliin.

Mannisen poissaollessa 60 metrin mestariksi juoksi Säkylän Urheilijoiden Elina Lax ajalla 7,48. Hän kukisti Suodeniemen Urheilijoiden Johanna Halkoahon 0,05 sekunnilla. Kolmas oli Tampereen Pyrinnön Elisa Hakamäki (7,65).

Hyvää vauhtia pidettiin myös miesten 400 metrillä. Oulun Pyrinnön Janne Mäkelä korjasi mestaruuden kauden kotimaisella kärkiajalla 47,97. Tulos on Suomen kaikkien aikojen neljänneksi paras lyhyellä halliradalla juostu tulos. Toinen oli Haukivuoren Kisailijoiden Ari Kauppinen (48,26) ja kolmas Porin Tarmon Mikko Karppi (48,62). Karppi (48,49) ja Mäkelä (47,99) pitivät loistovauhtia jo alkuerissä.

Miesten 1.500 metrillä Porvoon Urheilijoiden Anders Rockas vei kirivoiton hallikauden kotimaisella kärkiajalla 3.50,04. Toinen oli mestaruutta puolustanut Lahden Ahkeran Juha Kukkamo (3.50,36).

Miesten korkeushypyssä odotettiin MM-hallirajan (230) tuntumaan nousevia hyppyjä. Kisan voitti If Länkenin Oskari Frösen 225:n ylityksellä. Muuten kisa jäi vaisuksi, Virtain Urheilijoiden Mika Polku oli toinen (212).

Tasaisessa kolmiloikkakisassa mestaruuden vei Tampereen Pyrinnön pituushyppääjä Tommi Evilä kelpoloikalla 15,55. Toinen oli Lahden Ahkeran Janne Harju (15,52).

Naisten 1.500 metrillä Äänekosken Urheilijoiden Ulla Tuimala piti Anni-siskonsa takanaan kauden kotimaisella kärkiajalla 4.19,90 (kkk). Tulos on Suomen kaikkien aikojen viidenneksi paras lyhyellä halliradalla juostu. Anni Tuimalan aika oli 4.22,94.

Naisten kenttälajeissa Turun Urheiluliiton Saara Laaksonen voitti tasaisen seiväskisan 405:n ylityksellä. Tulos on Suomen kaikkien aikojen hallitilaston kolmanneksi paras. Toinen oli Alavuuden Urheilijoiden Teija Saari (400).

60 metrillä kolmanneksi juossut Johanna Halkoaho voitti pituuskisan 621:n ponkaisulla. Tulos syntyi viimeisellä yrityksellä.

SM-hallit jatkuvat sunnuntaina.

STT