1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

EBT juhlii naisten korispronssia

Espoon Basket Team vei koripallon naisten SM-pronssimitalit voittamalla Vantaan Pussihukat kahden ottelun yhteistuloksella pistein 179-152. EBT:n mitali sinetöityi, kun se peittosi kotisalissaan Espoonlahdessa sunnuntaina PuHun pistein 86-76 (34-43).

EBT pisti pallot pussiin ja vei pronssimitalit mukanaan.

Espoolaisille olisi riittänyt toisessa pronssiottelussa 16 pisteen tappiokin, kun se oli voittanut ensimmäisessä kohtaamisessa Pussihukat 17 pisteellä luvuin 93-76.

PuHu piti toisessa kohtaamisessa espoolaisyleisöä jännityksessä ensimmäisen puoliajan verran. Ketterän takamiehensä Kaisa Höökin johdolla vantaalaiset kävivät parhaimmillaan 10 pisteen johdossa ja tauolle lähdettiin Pussihukkien yhdeksän pisteen etumatkassa luvuin 43-34.

Adler ja Mäntylä ratkaisivat

Toiselle puoliajalle marssi herännyt EBT. Tahtipuikkoa heiluttelivat joukkueen kokeneemman kaartin pelurit Heidi Adler ja Katja Mäntylä, jotka linkosivat viidessä minuutissa viisi kolmosta.

Samaan aikaan PuHu sortui pallonmenetyksiin ja hävisi tärkeät levypallot molemmissa päissä. Viimeiselle kymmenenminuuttiselle lähdettiin EBT:n kymmenen pisteen johdossa, eikä PuHu tämän lähemmäksi enää päässytkään.

Vantaalaisista suurimman pistesaaliin keräsi Nina Laaksonen (21) mutta iso osa hänenkin pisteistään tuli ottelu jo ratkettua. PuHun paras pelaaja Kaisa Höök teki 20 pistettä.

Pussihukat pelasi pronssiottelut täysin kotimaisin voimin. Jenkkivahvistus Natalie Powers lähti kotimaahansa heti Panttereille kärsityn ratkaisevan välierätappion jälkeen.

Syynä ennenaikaiseen kotiinlähtöön oli oikean käden peukalon murtuminen sekä opiskelustipendi, joka hänen piti ottaa vastaan viime viikolla.

Adlerin ja Mäntylän ohella EBT:stä uurasti tuttuun tapaan kovasti Jurgita Kausaite. Hän otti kolmanneksen EBT:n 37 levypallosta ja teki 19 pistettä.

Mitalien jaon jälkeen Heidi Adler totesi EBT:n lähteneen voittamaan.

- Ei meillä ollut minkäänlaista tarkoitusta varmistella makua 17 pisteen johtoasemaa. Adler pelasi pudotuspelit loukkaantuneena.

- Minulla on polven paellajänne osittain revennyt ja kyllähän se hieman pelaamista haittasi. Sarjakauden päättyminen tuleekin sopivaan aikaan. Nyt on puolitoista kuukautta aikaa saada paikat kuntoon.

Hän myönsi että pronssimitali tyydyttää, mutta se ei ollut sitä mitä EBT tältä kaudelta lähti hakemaan.

- Kyllä me lähdimme kirkastamaan viimevuotista pronssia, totesi Adler ja sanoi, että joukkue oli alamaissa Huimalle kärsittyjen välierätappioiden jälkeen.

- Nyt tuntuu kuitenkin ihan kivalta lähteä kesälomalle, kun takana on voitettu ottelu ja mitali kaulassa, jatkoi Adler.

Nuorekkaalle Pussihukille neljäs sija oli hienoinen harppaus ylöspäin, sillä viime vuonna se jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

STT-YLE