Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Venäjä - Tshekki
  • Urheiluruutu
  • Freestylen MC: Thaiwoo, parikumpareet

Naisleijonat mitalijahtiin Pekingissä

urheilu

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen tavoitteena on palata mitalikantaan ensi viikolla Pekingissä alkavissa MM-kisoissa. Naarasleijonat ovat tällä kaudella hävinneet kahdella maalilla sekä USA:lle että Kanadalle. Muista Ruotsi sekä Venäjä ovat päävalmentajan arvioissa Suomen kanssa samalla tasolla.

Luotsaako Juhani Tamminen naisleijonat mitaleille?

- Suomi ei kaksissa edellisissä arvokisoissa ole mitaleille yltänyt. Vaikeaa se tulee olemaan myös Kiinassa, sillä marginaalit naiskiekkoilun huipulla ovat viime vuosina pienentyneet, arvio päävalmentaja Juhani Tamminen.

Kisoihin osallistuvat kahdeksan maata on jaettu kahteen alkulohkoon. Toisessa lohkossa pelaavat Kiina, Ruotsi, Venäjä ja USA. Suomen lohkon muut joukkueet ovat Kanada, Saksa ja Sveitsi.

- Ensimmäinen tavoitteemme on tietysti sijoittua alkulohkossa kahden parhaan joukkoon, sillä vain se avaa tien jatkomenestykseen, koska ykköset ja kakkoset pelaavat ensin semifinaalit ja sitten mitaleista. Kanada on tietysti lohkomme suosikki. Saksaa ja Sveitsiä vastaan emme ole tällä joukkueella tänä talvena pelanneet. Molemmat ovat kuitenkin muissa peleissä osoittaneet pystyvänsä hyvänä päivänä voittamaan meidät, sanoi Tamminen.

Maajoukkueen maalia edelliskisoissa vartioinut Tuula Puputti on tämän kauden parannellut selkäänsä. Joukkueeseen valituista maalivahdeista Heidi Wiik on noussut ykköseksi.

Viime vuosina joukkueen maalintekijänä kunnostautunut Riikka Välilä ilmoitti juuri ennen Vierumäen leiriä olevansa raskaana ja jättävänsä kisat väliin.

- Maaleja odotan varsinkin Karoliina Rantamäeltä, Tiia Reimalta, Marja-Helena Pälvilältä sekä Sari Fiskiltä, ennakoi Tamminen.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat