Naisten MM-jääkiekko peruttiin

Kansainvälinen jääkiekkoliitto on perunut naisten MM-turnauksen, minkä oli tarkoitus alkaa Pekingissä ensi kuun alussa. Kisojen perumiseen johti Pekingissä riehuva sars-epidemia.

Sars-epidemia peruutti naisten MM-kiekon.

Jääkiekkoliiton kanssa keskustelleet lääketieteen asiantuntijat suosittelivat kisojen peruuttamista.

- Urheilijoiden terveys täytyy olla aina etusijalla. Epidemiasta ja sen leviämisestä saamiemme tietojen perusteella tämä oli ainoa oikea päätös, IIHF:n puheenjohtaja René Fasel kertoi liiton internet-sivuilla.

Kisoihin osallistuvista maista Sveitsi, Ruotsi, Venäjä ja Saksa olivat matkustaneet Pekingiin viime viikolla. USA, Kanada ja Suomi olivat menossa kisapaikalle ensi viikolla.

Suomen joukkueesta Pekingissä turnauksen alkua on odotellut kolme pelaajaa. USA:n yliopistosarjoissa pelaavat Hanne Sikiö, Satu Kiipeli ja Noora Tallus olivat lentäneet Kiinaan Pohjois-Amerikasta. Myös suomalaiskolmikko lähtee Pekingistä maanantaina.

- Suomen joukkueenjohto on ollut heihin päivittäin yhteydessä. Kaikki on ollut paikan päällä hyvin, Suomen jääkiekkoliiton (SJL) toimitusjohtaja Heikki Hietanen totesi.

- Pekingissä olevat eivät ole huomanneet jokapäiväisessä elämänmenossa mitään ihmeellistä. Kisojen peruuttaminen oli kuitenkin oikea päätös. Urheilijoiden terveyttä ei pidä riskeerata, Hietanen lisäsi.

Kisat siirtyvät ainakin syksyyn

Kansainvälinen jääkiekkoliitto aikoo lähiaikoina ilmoittaa, järjestetäänkö naisten MM-kisat tänä vuonna jossain muualla kuin Kiinassa.

- MM-turnauksen järjestäminen tuskin onnistuu enää tämän kevään aikana. Kiina on mahdollinen järjestäjämaa myöhemmin tänä vuonna. Päätökset MM-kisojen järjestämisestä kulkevat kansainvälisen liiton hallituksen käsittelyn kautta, Hietanen sanoi.

Suomen maajoukkue on leireillyt viime ajat Vierumäellä ja Lohjan Kisakalliossa. MM-kisojen peruuntuminen oli naisleijonille luonnollisesti pettymys, mutta osittain odotettukin tieto.

- Pidimme pelaajien kanssa hyvin emotionaalisen palaverin sen jälkeen, kun sain tiedon MM-turnauksen peruuntumisesta, Suomen päävalmentaja Juhani Tamminen kertoi.

Tamminen uskoo, että IIHF:n johto pystyy sovittamaan peliohjelmaan paikan naisten MM-kisoille vielä tämän vuoden puolella.

- Uskon, että MM-kisat tullaan pelaamaan myös tänä vuonna. Toivon sitä, sillä joukkueemme ansaitsee uuden tilaisuuden, Tamminen sanoi.

YLE-STT