Suora

  • Elävä arkisto esittää

Harju ja Kokko Gym-voittajiksi

urheilu

Jarkko Harju ja Kiira Kokko voittivat telinevoimistelun Gym-mestaruudet. Seurojen SM-sarjan vei Jyväskylän Voimistelijat, naisten mestariksi tuli helsinkiläinen Suomen Taitovoimisteluklubi. Gym-finaalit voimisteltiin viikonloppuna Jyväskylän Hipposhallissa.

Harju johti Gym-sarjaa selvästi ennen finaaleja. Jyväskyläläinen Harju piti helposti takanaan hopeaa ottaneen Turun Urheiluliiton Sami Aallon ja pronssia napanneen Tampereen Sisun Janne Simolan. Harjulle voitto oli toinen, edellinen mestaruus tuli vuonna 2000.

Harjun mielessä väikkyvät MM-kilpailut, jotka pidetään elokuussa Anaheimissa Yhdysvalloissa.

- Arvostan Gym-voittoa paljon. Jatkoon on hyvä lähteä Suomen ykköspaikalta. Heinäkuussa pidettävissä SM-kisoissa Helsingissä aion voimistella 6-ottelun. Viisi telinettä minulla on hallussa, mutta rengassarjan kanssa on vielä tekemistä, Harju sanoi.

Kokko rynnisti naisten finaalissa Tampereen Sisun Annamari Maarasen ohi.

- Sain tehtyä melkein ehjät sarjat. Puomilta putosin kerran, mutta niin kävi kaikille muillekin. Voitin finaalissa kaikki telineet. Permannolla lähtöpisteeni olivat parhaimmat, vasta 16-vuotias Kokko iloitsi.

MM-kisoissa jaetaan kaikki olympiapaikat

Voimistelijoilla on paljon pelissä ensi kesänä, sillä MM-kisoissa jaetaan Ateenan olympiapaikat. Päävalmentaja Mika Holopainen arvioi, että miesten joukkue voi selviytyä 18 parhaan joukkoon Anaheimissa. Jos näin käy, Suomi saa kaksi olympiapaikkaa.

- Jos emme pääse sijoille 12-18, kuusiottelun kautta on vielä mahdollista tavoitella yhtä olympiapaikkaa. Suomalaisten tehtävä on vaikea, mutta ei mahdoton, Holopainen arvioi.

Naisissa olympiaedustuksen saaminen on mahdollista teoriassa, ei käytännössä, sillä taso maailmalla on kivikova.

Jani Tanskanen, Sami Aalto ja Janne Simola hiovat 6-ottelun sarjojaan. Jarkko Harju mielisi myös kokeilla ottelua MM-kisoissa. Loukkaantumisista kärsineet Jari Mönkkönen ja Riku Koivunen tuskin ehtivät saada liikkeitään kuntoon ennen heinäkuisia SM-kisoja.

- Yritän 6-ottelua SM-kisoissa, lupasi Mönkkönen, joka pystyi sormivammansa takia osallistumaan Gym-finaalissa vain hyppyyn.

Tanskanen uhkuu varmaa kuntoa

Jani Tanskanen ja Olli Torkkel ovat kiertäneet maailmancupia. Niinpä heitä ei nähty Gym-sarjan palkintosijoilla, sillä kilpailut ovat olleet kahdesti samanaikaisesti maailmancupin kanssa. Tanskanen ja Torkkel ovat huippukunnossa, siitä saatiin viitteitä Jyväskylässä. Tanskanen sai rekiltä 9,45 pistettä, Torkkel renkailta 9,35.

Tanskasella on rekiltä ja hevoselta 10 pisteen lähtöpisteet. Muillakin telineillä sarjat ovat vaikeutumassa.

- Hyppyyn on tulossa toinen kierre, permannolla voin nostaa lähtöpisteet 9,6:een. Myös nojapuilla 8,9:n pisteet nousevat yhdellä liikkeellä 9,4:ään.

- Jos Suomen joukkue ei pääse Ateenaan, yritän sinne 6-ottelun kautta. Se on vaikea tie. En olisi tässä, jos en uskoisi mahdollisuuksiini, Tanskanen arvioi.

Tanskanen paneutuu nyt kahden kuukauden ajan harjoitteluun Jyväskylässä. Kotisalilla puurtaminen katkeaa vain Saksassa ja Romaniassa pidettäviin leireihin.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat