Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • Ski Tour, miesten 34 km
  • "Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt-viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja
  • Pariviesti, Anterselva
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Spartakia uhkaa syyte rahanpesusta

urheilu

Venäjän jalkapalloa viime vuodet suvereenisti hallinnutta Spartak Moskovaa uhkaavat syytteet rahanpesusta. Maanantaina julkitulleiden tietojen mukaan seuraa epäillään pelaajien myynnistä saatujen tulojen siirtämisestä salaisille pankkitileille Sveitsiin.

Spartak Moskova kieltää rahasyytökset.

NTV-televisiokanava raportoi, että syyttäjät ja Venäjän veropoliisi tutkivat erityisesti vuonna 1998 tehtyä Dmitri Aleinitshevin myyntiä Italian liigan AS Romaan, joka toi Spartakille seitsemän miljoonaa dollaria. NTV:n mukaan seuran entinen puheenjohtaja ja nykyinen päävalmentaja Oleg Romantsev on yksi epäillyistä.

Spartakin nykyinen puheenjohtaja Oleg Tshervitshenko vahvisti, että seuran toimia tutkitaan. Hän kuitenkin syytti samalla Venäjän jalkapalloviranomaisia Spartakin ajojahdista.

- Tämä vaikuttaa organisoidulta toiminnalta seuraamme vastaan, yhdeksän kertaa Venäjän mestaruuden Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen voittaneen seuran puheenjohtaja vuodatti NTV:lle.

Tshervitshenko ehti myös puolustella Romantsevia Spartakin nettisivustolla julkaisemassaan tiedonannossa.

- Vaikka Oleg Romantsev oli virallisesti Spartakin puheenjohtaja (Aleinitshevin kaupan aikoihin), hänellä ei ollut pääsyä käsiksi rahadokumentteihin, eikä hän allekirjoittanut mitään Aleinitshevin myyntiin liittyen, Tshervitshenko tiedotti.

- Tämä rikosjuttu on epämiellyttävä yllätys meille. Toivomme kuitenkin asian selviävän nopeasti. Haluamme korostaa, että tämä ei heikennä joukkueen moraalia, Tshervitshenko päätti.

Spartak on tällä hetkellä Venäjän mestaruussarjassa 13:lla tilalla, kun sarjaa on pelattu neljä kierrosta. Sillä on kasassa vain kaksi pistettä, ja se on jo kymmenen pistettä sarjaa johtavaa Venäjän puolustusministeriön tukemaa TsKA Moskovaa jäljessä.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat