Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Tshekin MM-kisojen lohkot arvottu

urheilu

Suomi pelaa ensi vuoden Tshekin MM-kisoissa alkulohkossa B. Leijonien kanssa samassa lohkossa kiekkoilevat Slovakia, Ukraina ja USA. B-alkulohko pelataan Ostravassa.

Vuoden 2004 jääkiekon MM-kisat pelataan Tshekissä.

ENSI VUODEN MM-KISOJEN ALKULOHKOT

A Tshekki, Saksa, Latvia, Kazakstan B Slovakia, Suomi, Ukraina, USA C Ruotsi, Venäjä, Tanska, Kaukoidän 1. D Kanada, Sveitsi, Itävalta, Ranska A- ja D-lohko pelataan Prahassa, B- ja C-lohko Otsravassa

"Suomi joutui kovimpaan lohkoon"

Vuoden 1995 maailmanmestari Timo Jutila arpoi joukkueet Tshekin ensi vuoden MM-kisojen alkulohkoihin.

Jutila ei vetänyt arvonnassa tippaakaan kotiinpäin, sillä Leijonat sai B-lohkoon kaveriksi kovista jääkiekkomaista Slovakian ja USA:n. Neljäs maa Ostravan lohkossa on Ukraina.

- Nyt ei voi puhua onnettaresta. Tämä on ylivoimaisesti ensi vuoden MM-kisojen kovin lohko. On hyvä saada kuitenkin kovia pelejä alle. Omissa kisoissa jotkut Slovenia- ja Ukraina-ottelut eivät käyneet edes harjoituksista, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola arvioi.

Tshekki kokenut MM-kisaisäntä

Tshekki on järjestänyt aiemmin MM-turnauksen seitsemän kertaa. Edellisillä kerroilla kun maassa pidettiin jääkiekon MM-karkelot, oli kisaisännyys Tshekkoslovakian hoivissa.

Praha on toiminut vuosina 1938, 1947, 1959, 1972, 1978, 1985 ja 1992 kisojen päätapahtumapaikkana.

Tshekin piti alun perin järjestää MM-kisat jo tänä vuonna. Maan kiekkoliitto ei kuitenkaan saanut rakennettua uutta kiekkopyhättöä ajoissa rahoitusongelmien vuoksi. Rakenteilla oleva Sazka-halli, joka vetää peräti 17 000 silmäparia, muistuttaa NHL-seura Columbuksen kotiareenaa.

YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat