Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros

SLU:lla kolmas peräkkäinen tappiollinen tilinpäätös

urheilu

Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n SLU:n tilinpäätös osoitti lähes 40 000 euron alijäämää, joka johtui pääasiassa IT-hankkeen hitaasta etenemisestä myös viime vuonna. Koska tulos oli lähinnä samasta syystä jo kolmatta kertaa peräkkäin tappiollinen, on SLU:n oma pääoma vaipunut miinusmerkkiseksi 47 949 euroa.

SLU:n toiminnanjohtaja Jukka Pekkala

SLU:n toimisto pääsi 236 236 euroa voitolle, kun säästötoimin sen kulubudjettia lähdettiin jo kesällä ajoissa alentamaan. Hallintopalvelut tuottivat tappiota 45 347 ja IT-yksikkö peräti 230 878 euroa. Talousjohtaja Heikki Kahakorven mukaan IT-yksikkö on saatu nyt hallintaan: sporttisaitin rakentaminen onnistui vihdoin kolmantena versiona. Samoin aiemmin omillaan pyörineitä hallintopalveluja on jo osattu sopeuttaa, kun joidenkin liittojen muuttojen takia puhelinkeskus oli jäänyt syksyllä tappiolliseksi, ja painotöiden määrä oli vähentynyt.

Suurkisoja kaivataan

SLU:n hallitus ei ollut ehtinyt tehdä mitään konkreettista viime syyskokouksen esitykselle urheiluliikkeen voimaa osoittavan suuren yhteisen tapahtuman järjestämiseksi. Koko SLU:n historian aikana ei ole pystytty järjestämään tällaista vanhan ajan liikuntajuhlaa. Vanhimmat järjestöjyrät olisivat halunneet jo vuonna 2000 SVUL:n perustamisen 100-vuotissuurkisat. Nyt ei toteudu SLU:n 10-vuotistapahtumakaan liikuntajuhlana, mutta toiminnanjohtaja Jukka Pekkala lupasi, että Turun syyskokoukseen marraskuun puolivälissä tulee asiasta hallituksen esitys.

- Lajiliitot ja Suomen nuoriso kaipaavat vihdoin tapahtumaa, jota minun edustamani ihmiset voivat kutsua Suurkisoiksi, jyrisi Koripalloliiton kokenut toiminnanjohtaja Pekka Litmanen.

SLU:n toiminnanjohtaja Pekkala halusi toimintakertomusta esitellessään katsoa nimenomaan eteenpäin ja pohti jo edessä olevia suuria ratkaisuja SLU:n haasteina.

- Nykyistä liikunnan ja urheilun yhteiskunnallista asemaa on parannettava. Yhteisenä tekijänä korostuu SLU:n uudessa strategiassa kansalaistoiminta, mutta yhteistyössä SLU:n vetovastuulla urheilun pirstaleinen järjestötoiminta ja huippu-urheilujohtaminen on saatava vaatimuksia vastaavaksi, Pekkala suunnitteli.

Liikuntabudjetit ja kuntien resurssit ovat asioita, joihin Pekkalan mukaan urheilujärjestöt haluavat aiempaa enemmän olla vaikuttamassa. Tällaiseen työhön ollaan SLU:ssa myös suuntaamassa lisäpanostusta.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat