Suora

  • Urheiluruutu

Alppihiihto ja freestyle pysynevät Hiihtoliitossa

urheilu

Alppihiihtäjät ja freestylelaskijat näyttävät pysyvän Suomen hiihtoliitossa, jonka liittovaltuusto piti kevätkokouksen Jyväskylässä lauantaina. Eroa puuhannut lajiryhmä tyytyy ratkaisuun, jossa sille tulee lisää sananvaltaa Hiihtoliitossa.

Alppiryhmä saa oikeuden hankkia vapaasti sponsorirahaa toimintaansa.

Sovun pontimena on Hiihtoliiton organisaatiouudistus, joka etenee hyvää vauhtia. Alppi- ja freestyleryhmä sekä mäki- ja yhdistetyn hiihto saavat oikeuden hankkia vapaasti sponsorirahaa toimintaansa. Nämä lajiryhmät alkavat vastata myös yhä itsenäisemmin muutenkin taloudestaan.

Maastohiihdon ylivalta Hiihtoliitossa on näin murenemassa. Liittovaltuuston puheenjohtaja Jaakko Holkeri, varapuheenjohtaja Juha Kolu (maastohiihto), Tauno Palotie (alppi-freestyle) ja Ilkka Tiilikainen (mäki-yhdistetty) muodostavat komitean, joka muotoilee ehdotuksen uudesta organisaatiosta.

Jaakko Holkeri arvioi, että organisaatiouudistus on tärkeä ratkaisu.

- Lajiryhmien odotukset ovat korkealla, sillä vihdoinkin ne pääsevät päättämään omista asioistaan. Hiihtoliiton toiminta on ollut tähän asti maastohiihtopainotteinen, joten muiden lajiryhmien tuska on ymmärrettävä. Kaikkien lajiryhmien tahtotila on sellainen, että olemme valmiit ratkaisuihin syksyyn mennessä.

Hiihtoliiton puheenjohtaja Seppo Rehunen ja toimitusjohtaja Jari Piirainen ovat samoilla linjoilla Holkerin kanssa. Rehusen ja Piiraisen mielestä ilmassa ovat kaikki sovun enteet. Rehunen arvioi, että uudistus tuo seurat lähemmäksi päätöksentekoa.

- Lopultakin liittovaltuusto pääsi pitämään rutiininomaisen kokouksen. Sehän on jo uutinen, Piirainen vitsaili tyytyväisenä.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat