Dallas Nowitzkin johdolla NBA-välieriin

Dallas Mavericksin tähtipelaaja Dirk Nowitzki lennätti entisen valmentajansa paikalle ja heitti ottelun parhaan pistemäärän 30, kun Dallas eteni NBA-koripalloliigan välieriin 112-99-voitolla Sacramento Kingsistä.

Nowitzki on tällä hetkellä Dallasin ylivoimaisesti kuumin tykki.

Dallas vei ottelusarjan voitoin 4-3 ja eteni Länsilohkon loppuotteluihin San Antoniota vastaan.Dallas ei ole pelannut lohkoloppuotteluissa sitten vuoden 1988. Teksasilaisseurojen mittelö alkaa maanantaina.

- San Antonio on tällä hetkellä koripalloseuroista paras, Dallas-valmentaja Don Nelson pohjusti.

Saksalaisen Nowitzkin entinen valmentaja Holger Geschwinder matkasi katsomoon Saksasta asti. Ennen ottelua hän kävi tähtioppilaansa kanssa läpi perusasioita.

- Hänestä on aina hyötyä, etenkin henkisesti. Hän on seurannut koko uraani ja olen iloinen, että hän tuli, mukavan pistesaaliin ohella 19 levypalloa repinyt Nowitzki sanoi.

Nowitzkin nykyvalmentaja Nelson iloitsi päätöksestään keskittää peliä enemmän saksalaisen suuntaan.

- Ajattelin, että Dirkille pitää pelata enemmän. Hän teki työnsä, 30 pistettä 20 heitolla. Sellaiseen pystyvät vain isot pojat, Nelson sanaili.

Nelson muisti ylistää myös muita pelaajiaan.

- Kaikki pelasivat hyvin, yhtään huonoa ei löydy. Nowirtzkin jälkeen Dallasin paras pistemies oli Nick Van Exel (23). Van Exel heitti sisään useita kolmosia juuri kun Sacramento oli saamassa juonesta kiinni. -En pidä Van Exelistä. Hän oli aivan uskomaton koko sarjan ajan, Sacramenton valmentaja Rick Adelman sanoi.

Sacramenton parhaat pistesaaliit olivat Mike Bibbyn 25 ja entiselle seuralleen hävinneen Jimmy Jacksonin 24. Jackson oli vireessä etenkin ottelun alussa.

-Jimmy pitää saada kiinni, hänet pitää pitää levystä irti, Van Exel huohotti tauolla.

Sacramenton epäonnisin oli joukkueen johtotähti Chris Webber, joka satutti jalkansa ottelun alussa. Webber uskoi, että hän pääsee mukaan taas seuraavaan ottelusarjaan.

-Todella avuton olo, kun pitää seurata ottelua sivusta, Webber surkutteli.

STT-Reuters