Inter ei kestänyt Hakan rynnistystä

Veikkausliigan peränpitäjänä pisteittä ja maaleitta majaillut Inter sai lopulta kotikentällään maalitilinsä auki, mutta pisteisiin se ei vielä riittänyt. Vastustaja Valkeakosken Haka käänsi vahvalla toisella jaksolla Interin 2-1-taukojohdon voitokseen 4-2.

Hakan vauhti ei tuonut Interille vieläkään avauspisteitä.

- Olimme aika pahasti unessa ensimmäisen jakson. Tauolla asiasta piti keskustella aika isoin kirjaimin. Se auttoi. Jälkimmäinen puolisko oli ihan eri peliä ja riitti pisteisiin. Penkiltä tuli hyviä ratkaisijoita, Hakan valmentaja Olli Huttunen iloitsi.

Näihin ratkaisijoihin kuului myös Tommi Torkkeli, joka teki 3-2-ratkaisumaalin pelin 86. minuutilla.

- Tämä on minulle hyvä kenttä, sillä viime syksynä onnistuin täällä hattutempussa, toiselle jaksolle kentälle tullut Torkkeli myhäili.

Torkkelin osumaa ennen Valeri Popovitsh oli murtanut Interin selkärankaa tekemällä 2-2-tasoituksen suoraan kulmapotkusta. Lopullisen niitin ottelulle iski Sami Ristilä minuuttia ennen täyttä aikaa.

Erikoistilanteet olivat Interille vaikeita, sillä Hakan tärkeä 2-1-kavennusmaali tuli myös kulmurista aivan ensimmäisen jakson lopulla. Mainion pelin pelannut Harri Ylönen heilautti ruuhkassa lapikastaan ja pallo oli Interin maalin katossa.

- Olihan se kiva antaa joukkueelle herätys ja osua maaliin heti kauden toisessa pelissä, alkuotteluista loukkaantumisten vuoksi syrjässä ollut Ylönen totesi.

Nyt hän oli Hakan keskipuolustuksen lukko kesyttäen Interin Richard Teberion täysin.

Interin peli oli tunnin verran varsin vahvaa, mutta se ei riitä kuten valmentaja Kari Virtanen joutui tunnustamaan.

- Meille on tehty uskomattoman paljon maaleja erikoistilanteista ja niin kävi taaskin, valmentaja manaili.

Interin maalitilin avasi myös kulmapotkun jälkitilanteesta joukkueen kapteeni Mathias Lindström. Kun vahvasti keskikentällä pelannut Mika Niskala lisäsi johdon 2-0:aan niin kaikki näytti hyvältä, mutta toisella jaksolla peli romahti.

Interin avausjakson hyvän pelin yllättäjiä oli laitalinkki Matti Heimo, joka oli nostettu farmiseura VG-62:sta. Hänen hyvät keskityksensä loivat paikan molempiin Interin osumiin.

STT-YLE