Interille kauden ensimmäinen voitto

Kaksi putkea meni rikki torstaina Porissa, kun Inter kukisti jalkapalloliigassa Jazzin 2-1 (0-0). Tappio oli Jazzille ensimmäinen kotikentällä, Interille voitto oli puolestaan kauden ensimmäinen.

- Taisteluvoitto, totesi kentän ykköspelaajiin lukeutunut Interin Mathias Lindström.

- Onhan meillä ennenkin ollut tilanteita, mutta viimeistely ei ole toiminut. Meiltä on yleensä tappiotilanteessa niska taittunut. Nyt ei onneksi käynyt niin.

Turkulaisten pelastajaksi nousi argentiinalainen kärkipelaaja Luciano Alvarez, joka toisella jaksolla viimeisteli molemmat vieraiden maalit. Jazz meni toisen jakson 59. minuutilla johtoon, kun Piracaian kierteinen vapaapotku tavoitti kauden ensimmäisen täysaikaisen ottelunsa pelanneen Rodrigon pään maalinedustaruuhkassa.

Jatkossa Inter panosti vahvasti hyökkäyspeliin ja onnistui. Alvarez tasoitti loistavalla saksipotkumaalillaan 71. minuutilla ja kahdeksan minuuttia myöhemmin sama mies täräytti pallon ylähirren kautta nipin napin maaliviivan yli. Jazzin nuori maalivahti Lauri Pirhonen ei voinut maaleille mitään. Päinvastoin hän esitti avausjaksolla kaksi mainiota jalkatorjuntaa.

- Pelimme meni maalimme jälkeen liian passiiviseksi. Pirhonen harmitteli. Ottelu oli yleisöystävällinen, sillä etenkin ensimmäisellä jaksolla oli molemmilla maalipaikkoja aivan riittävästi.

- Henkisesti tärkeä voitto meille. Toivottavasti voitto vapauttaa peliämme. Mutta ei tämä yksi voitto meille riitä. Tarvitsemme lisää, totesi Interin valmentaja Kari Virtanen.

Alvarez nousi kahdella maalillaan illan hahmoksi. Mies pelasi vasta kauden neljännen liigapelinsä, mutta on tehnyt jo neljä maalia. Vahvaan esitykseen ylti myös farmijoukkueesta VG-62:sta siepattu Pablo Parmo.

Jazzin parhaita olivat Pirhosen lisäksi vakuuttavan paluun sairaslistalta tehnyt Vesa Rantanen ja laitapuolustaja Juha Luoma. Toisella jaksolla kentälle tullut Hermanni Vuorinen pelasi viimeisen ottelunsa Jazzissa, sillä 18-vuotias kärkipelaaja matkaa Saksaan jo sunnuntaina.

STT