HJK kiri voittoon Interistä

Helsingin Jalkapalloklubi oli tosi kovilla sunnuntaina vierasjoukkue Interin kanssa. TPS:n kanssa ainoana liigajoukkueena kotitappiot välttänyt Klubi kiri 2-1-voittoon turkulaisjoukkueesta Juho Mäkelän 86. minuutilla laukomalla ja 90. minuutilla puskemalla osumalla.

Interille voiton karkaaminen viime hetkillä oli karvasta, sillä joukkue ei ole voittanut HJK:ta nyt 12 liigaotteluun ja sitten heinäkuun 1997. Klubin voittoputki turkulaisista taas venyi nyt kahdeksan liigakamppailun mittaiseksi.

- Harmittaa tietysti. Menetettiin johto. Kolme pistettä oli tähtäimessä, ja sitten yksi, mutta sekin meni, Interin kapteeni Mathias Lindström kuvasi. Mäkelälle taas ratkaisijan rooli maistui makealta.

- Paineet olivat Interin päädyssä, ja saimme lopussa jatkettua hyvää virettä. Vaihtopelaajan rooli on sellainen, että lopussa voi tulla kentälle ja ratkaista ottelun, ensimmäistä kauttaan liigassa pelaava ja jo kuusi maalia viimeistellyt Mäkelä selvitti.

Kärkeen hyvät maalintekopaikat hankki kotijoukkue HJK. Klubin unkarilaispelaaja Laszlo Fekete sai kuin varkain sekä toisella että 16. minuutilla mahdollisuuden laukoa pallo lähietäisyydeltä maaliin, mutta molemmista läheltä piti tilanteista Inter selvisi ohivedon takia säikähdyksellä.

Turkulaiset taas osasivat hyödyntää saumansa tehokkaasti. Kamppailun 36. minuutilla Aristides Pertot purki kotijoukkueen painostuksen tarkalla pystysyötöllä Interin hyökkäyspäätyyn, jossa Luciano Alvarez voitti HJK-puolustaja Ville Nylundin pallontavoittelussa ja laukoi pelivälineen tarkasti etukulmasta verkkoon.

Osuma oli Alvarezille jo kauden kahdeksas, ja hän jakaa maalipörssin kärkitilan KooTeePeen Gabor Szilagyin kanssa.

Vaihtopenkillä kovaa kaartia ja Eremenko sr taas lähdössä

Inter pelasi melko kurinalaisesti, vaikka väliin helsinkiläisten prässi olikin väkevää. Hetki ennen taukovihellystä Inter oli onnistua johdon tuplaamisessa, kun HJK epäonnistui siivoamaan pallon kulman jälkeen maalialueeltaan. Klubin onneksi Andras Vilnrotter venyi pariin lähitorjuntaan.

Myös jälkimmäisellä 45-minuuttisella HJK puolustus oli alkuun helisemässä. Pelin 48. minuutilla Mike Peltola pelasti Daniel Baza Veran laukauksen kulmaksi, ja Vilnrotter ehätti vastaantulollaan 60. minuutilla torjumaan Alvarezin maalintekoyrityksen.

Avausjaksolla pisti silmään, että HJK:n perinteisestä kokoonpanosta puuttuivat mm. kärkipelaaja Mika Kottila ja pelintekijä Aleksei Eremenko junior.

Nuorempi Eremenko on kuukauden tai jopa kahden mittaisella sairaslomalla, mutta kuusi liigaosumaa tällä kaudella viimeistellyt Kottila odotti pelikomennusta Joakim Jensenin, Antti Heinolan, Juho Mäkelän ja Toni Kallion tavoin kentän laidalla keskittyminen Unkariin jo mielessä.

Kotijoukkue hallitsi väliin vahvasti, mutta Interin maalin lähellä peli tyssäsi, ja vieraiden puolustajat Mika Terävä, Mathias Lindström, Ari Nyman ja Janne Oinas voittivat pitkään kaksinkamppailut.

Kallio pääsi peliin 61. minuutilla ja Kottila sekä Mäkelä kymmenen minuuttia myöhemmin. Vaihdot piristivät isäntien peliä, ja lopussa Mäkelä sai maalien muodossa tulosta aikaan.

HJK:n matkaa varhain keskiviikkoaamuna Unkariin mestareiden liigan karsintaotteluun. Sunnuntaina kerrottiin, että vielä Glentoran-ottelussa vaihtopenkillä olleelle Aleksei Eremenko seniorille pelit Klubissa ovat todennäköisesti pelatut, ja että pelinrakentajalle etsitään uutta seuraa. Hän oli jo kesäkuussa vuokralla Jarossa, jossa pelasi ensimmäiset Suomen vuotensa.

STT