KuPS yllätti Interin

Jalkapalloliigan peränpitäjä KuPS yllätti Turussa mainiolla pelillään ja otti ansaitusti isäntäjoukkue Interistä 2-1- voiton. Voitto oli KuPS:lle kauden kolmas eikä se vielä nostanut joukkuetta pois jumbopaikalta, mutta eroa Kotkaan on enää piste.

- Tulimme Turkuun jo perjantai-iltana ja otteluun valmistautuminen sujui hyvin. Jo viikon harjoitukset lupasivat mielestäni joukkueelta hyvää esitystä ja sellainen todella tänään nähtiin, iloitsi KuPS:n valmentaja Ismo Lius.

Erikoisen iloinen Lius oli mainion ottelun pelanneen Ilja Venäläisen onnistumisesta maalinteossa.

- Hänellä on ollut seitsemän kuivaa peliä, mutta olen tiennyt, että vielä sieltä rävähtää, myhäili Lius. Venäläinen olisi voinut paikoistaan tehdä kolmekin osumaa.

- Huonoin paikka tuotti maalin, mutta kaksi tuhannen taalan paikkaa söhrin, selvitti Venäläinen. Toisessa näistä hän puski pallon yläristikoon.

KuPS:n koko joukkue pelasi niin hyvin, että se sai Interin näyttämään aneemiselta.

- Meiltä jäi pukukoppiin pelin henki, manasi interin valmentaja Kari Virtanen.

Palloa roiskittiin eikä alkuunkaan pelattu niin kuin piti. Kaksinkamppailut ja jopa pääpelitilanteet puolustuksessa menetettiin jatkuvasti.

Kentän tähden Venäläisen lisäksi Kuopion miehistä kunnostautuivat toppari Jari Hartikainen ja maalivahti Tatu Niskanen. Myös Marco Pogioli rakensi peliä hyvin.

Lius vaihtoi ensimmäisen jakson 41. minuutilla Yrjö Happosen tilalle Pietari Holopaisen. Tämä ei ehtinyt olla kuin puolisen minuuttia kentällä, kun hän pääsi maalinedustalta ensimmäisellä pallonkosketuksellaan tekemään Kuopion voittomaalin.

Interin päivää pilasi vielä maalivahti Magnus Bahnen loukkaantuminen. Hän joutui jättämään kentän 69.minuutilla polven vääntymisen vuoksi. Interin epävarmasti pelanneen puolustuksen paras oli Mathias Lindström, joka myös puski joukkueen tasoitusmaalin. Hyökkääjistä Luciano Alvarez pysyi hyvin KuPS:n puolustuksen pihdeissä.

STT