Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pitkämäki hakee yli 80 metristä

urheilu

Kalevan kisoissa 80 metrin rikkojien joukkoon liittynyt keihäänheittäjä Tero Pitkämäki ja tukku Kalevan kisojen voittajia kilpailee lauantaina ja sunnuntaina Espoon Leppävaarassa yleisurheilun 22-vuotiaitten Suomen mestaruuksista.

Tero Pitkämäki toivoo pitkää kaarta 22-vuotiaiden SM-kisoissa.

Pitkämäki, 20, on kesän mittaan vahvistanut asemiaan yhtenä suomalaisen mieskeihäänheiton väkevimmistä lupauksista. Hän kiskaisi heinäkuussa 22-vuotiaitten EM-kisoissa pronssille ja oli Kalevan kisoissa toinen.

EM-kisoissa mitali irtosi ennätystuloksella 78,84, joka koheni Kalevan kisoissa lukemiin 80,45.

- Pari metriä parempaan tulokset on mahdollisuudet. Kalevan kisoissakin yksi heitoista oli 81 metrin luokkaa, mutta meni sektorista ulos. Olen 80 metrin kunnossa ja sellaista tulosta lähden hakemaan, Pitkämäki tuumii.

Leppävaaran kisoihin ovat ilmoittautunut myös Manuela Bosco, Hanna Mikkonen, Paulina Sigg, Ulla Tuimala, Minna Järvenpää, Minna Myllykoski ja Minna Nummela.

Junioreiden ja nuorten Suomen mestaruuksista kilpaillaan viikonvaihteessa Espoossa, Torniossa ja Kristiinankaupungissa. Espoossa kisaavat 22-vuotiaat, Torniossa 19-vuotiaat ja Kristiinankaupungissa 17-vuotiaat.

Espoon kisat ovat kaksipäiväiset, Torniossa ja Kristiinankaupungissa urheillaan perjantaista sunnuntaihin.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat