Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Belonog työnsi 21,09 Helsingin GP:ssä

urheilu

Ukrainalaisen kuulajätin Juri Belonogin voittotulos 21,09 oli gp-yleisurheilujen parasta antia maanantai-iltana Helsingissä. Arsi Harju jäi seitsemänneksi hänelle epätavanomaisella tuloksella 18,43. Illan tulostaso jäi vaisuksi. Yleisöä Olympiastadionilla oli 12 700.

Juri Belonog on kovassa kunnossa MM-kisojen alla.

Kuularingissä Arsi Harjun tilanne näytti yhtä masentavalta kuin on näyttänyt koko kesän. Perholaisen tekniikkalukko ei tunnu aukeavan, ja hän mittautti vain yhden 18,43 metrin kuulakaaren.

- On aika hirveää, kun yrittää kuusi kertaa tosissaan, eikä kuula lennä minnekään, Harju sanoi.

Harju poistui stadionilta pettyneenä, mutta huumorikin pilkahti tuttuun tapaan.

- Kesäloma tuntuisi aika houkuttelevalta vaihtoehdolta, Harju sanoi, mutta vakavoitui hakemaan "pikkukisoista" vielä 20 metrin ylitystä tälle kaudelle.

Edellisten MM-kisojen pronssimies ei halunnut sen kummemmin analysoida, miksi kunto ei ole kauden aikana löytynyt. Hän kuitenkin arveli, että talven hallikausi ja ehjä kevään harjoittelu saattoivat vaikuttaa kielteisesti. Tavallisesti Harju ei ole kilpaillut hallissa ja on välttänyt keväällä ylikunnon loukkaantumisten takia.

Miesten tasokkaalla 100 metrillä yhdysvaltalainen Darvis Patton voitti niukasti ennen Ghanan Eric Nkansahia. Molemmille saatiin sama aika 10,14. Shawn Crawford oli kolmas 0,02 sekuntia voittajasta. MM-kisoissa Pariisissa Patton juoksee 200 metriä.

Kauden kärkimies (9,93) Australian Patrick Johnson oli vasta kuudes ajalla 10,29. Markus Pöyhönen vaisuili seitsemänneksi ajalla 10,55.

Pituudessa ghanalainen Ignisious Gaisah ilahdutti, kun jäi vain kaksi senttiä maansa ennätyksestä voittotuloksellaan 819. Tommi Evilä oli neljäs, 776.

Miesten 400 metrin aidoissa Joey Woody jäi vain 0,01 sekuntia kauden parhaastaan ajalla 48,43. Ari-Pekka Lattu oli kuudes, 49,85.

MM-kisoihin matkaava Larry Wade voitti 110 metrin aidat ajalla 13,36. Ensimmäisen kerran Yhdysvaltain mestaruuskilpailujen jälkeen kilpaillut Terrence Trammel kompuroi ja jäi kahdeksanneksi ajalla 15,75. Jalkavaivoista kärsinyt Trammel on mukana MM-kisoissa. Sydneyn olympialaisissa hän aitoi hopeaa.

Naisten keihäässä Steffi Nerius voitti tuloksella 62,35. Taina Kolkkala oli kolmas, mutta jäi alle 60:n metrin (59,53). Naisten kolmiloikassa maailmantilaston ykkönen Kuuban Yamile Aldama voitti, mutta tulos jäi vaatimattomaksi, 14,43. Heli Koivula-Kruger oli toinen 14,36.

Miesten keihäässä vain Saksan Boris Henry ylitti 80 metriä (80,73). Esko Mikkola oli toinen, 79,76.

Illan ainoa suomalaisvoittaja oli Kirsi Valasti, joka oli nopein 3 000 metrillä ajalla 9.09,24.

Kilpailuja edeltänyt rankka sadekuuro huuhtoi yleisömäärän alle 13 000:n (12 700). Järjestäjät jäivät tavoitteestaan viitisen tuhatta katsojaa, mutta taloudellisesti kisat ylsivät tavoitteeseen.

- Sade oli myrkkyä satunnaiskävijöille, kisan pääsihteeri Esa Honkalehto arvioi.

Ensi vuonna gp-ilta mahdollisesti järjestetään jo 3. kesäkuuta. Stadionin remontti sanelee ehdon.

STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat